Polonia renunta la temele obligatorii pentru acasa, dupa ce parintii au sesizat o oboseala cronica a scolarilor

/ / Modificat: 2024-04-16
Polonia renunta la temele obligatorii pentru acasa, dupa ce parintii au sesizat o oboseala cronica a scolarilor

 

Elevii din Polonia nu vor mai avea teme obligatorii pentru acasa, dupa ce parintii s-au plans ca scolarii sunt foarte obositi. Astfel, au fost eliminate lectiile suplimentare la clasele mici, iar elevii de gimnaziu vor lucra in timpul liber numai daca isi doresc.

Aceasta este doar una dintre masurile prin care autoritatile incearca sa reformeze sistemul de invatamant.

Mai exact, profesorii nu vor mai avea voie sa dea teme pentru acasa elevilor din clasele I-III. In ceea ce priveste clasele IV-VIII, temele devin optionale si nu sunt notate in catalog. Scopul acestei masuri este si de a moderniza sistemul de invatamant, care acum pune accent pe invatarea prin memorare si mai putin pe practica, exercitii aplicate, gandire critica si creativitate.

„Sunt multumita, pentru ca nu-mi placeau prea tare temele“, declara Ola, o eleva in varsta de 11 ani. „Nu prea avea sens, pentru ca majoritatea elevilor din clasa mea le copiau dimineata de la cineva care le facea. Sau foloseau pagini de pe Internet. Deci, n-avea sens“, subliniaza ea.

Profesorii in schimb nu sunt foarte convinsi ca aceasta masura este una tocmai buna. 

„Profesorii cred ca acest lucru a avut loc prea repede, prea precipitat“, se plange un lider sindical al profesorilor, Slawomir Broniarz. „Am vorbit prea putin despre acest lucru si nu am fost consultati suficient. Da, trebuia s-o facem, dar ar fi trebuit mai intai sa se vorbeasca cu profesorii“, declara el.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teme obligatorii Teme copii Oboseala copii

Articole recomandate

Citeste si despre