STUDIU Cat de mult ajuta la succesul scolar implicarea parintilor la efectuarea temelor

/ / Modificat: 2023-12-19
STUDIU Cat de mult ajuta la succesul scolar implicarea parintilor la efectuarea temelor

Temele pentru acasa sunt adesea un calvar atat pentru copii, cat si pentru parinti. Unii copii mici simt nevoia de sprijin si adesea le cer sfatul parintilor lor. De multe ori credem ca a ne ajuta copiii cu temele pentru acasa este o solutie buna. Insa un studiu recent a demonstrat contrariul. 

Cercetatorii au realizat un studiu social pentru a determina daca parintii care ii ajutau pe copiii lor cu temele pentru acasa aveau legatura cu succesul copiilor lor.

Cu toate acestea, sociologii au aratat ca nu exista nicio legatura intre implicarea parintilor si succesul copiilor. De fapt, "desi ajutorul parintilor la efectuarea temelor pentru acasa a fost mult timp considerat un element valoros al implicarii parintilor in educatia copiilor (...) studiile anterioare au aratat rezultate contradictorii in ceea ce priveste influenta sa asupra succesului scolar", se arata in studiu. Prin urmare, ajutorul parintilor nu face decat sa demonstreze o investitie mai mare.

Constatarile cercetatorilor

Pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au analizat datele elevilor americani din scolile primare din scoli private si publice din 1997, 1998 si 2011. "Aceste rezultate pun sub semnul intrebarii lectiile de morala date timp de multi ani parintilor care si-au pierdut interesul pentru temele scolare ale copiilor lor", arata cercetatorii. Asadar, daca nu reusiti sa va ajutati copiii cu temele, nu mai este nevoie sa va simtiti vinovati!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Studiu Implicare parinti scoala

Articole recomandate

Citeste si despre