6 retete rapide de mic dejun pentru copii

/ / Modificat: 2017-05-19
6 retete rapide de mic dejun pentru copii

Retetele pentru un mic dejun copios, sanatos si satios trebuie sa faca parte din ideile fiecarei mamici cand vine vorba de alimentatia copilului. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si trebuie sa asigure aportul de vitamine si minerale care sa dea micutilor energie si vitalitate. Iata cateva idei simple si rapide la-ndemana oricarei mamici!

Iaurt garnisit cu vitamine si minerale

Nu cumpara micutului tau iaurturi cu fructe sau cereale din comert. Sunt pline de zahar si de aditivi. Cea mai simpla metoda de a oferi o masa hranitoare este sa iei un iaurt simplu si sa pui in el migdale pisate, nuci si cereale integrale, peste care adaugi un strop de miere.

In alte zile poti opta pentru un strop de dulceata de fructe sau chiar pentru fructe proaspete pe care sa le amesteci cu iaurtelul.

Quesadilla, rasfat in mai putin de 5 minute

Daca micutul tau s-a plictisit de cerealele cu lapte este timpul sa il impresionezi cu ceva gustos si sanatos. Desi pare o reteta pretentioasa ea necesita doar 2 lipii (de quesadilla - se gasesc in comert), putina branza rasa si fructe. Se presara branza pe una dintre lipii si se pun feliute de fructe deasupra. Se acopera cu cealalta lipie si se baga timp de 30 de secunde la cuptor, cat sa se topeasca branza. Poti opta si pentru alte umpluturi.

Mini-pizza energizanta

Nu i-ai da niciodata pizza copilului la micul dejun! Este vorba despre o adaptare a pizzei traditionale la proportii mai mici si cu ingrediente mai sanatoase.

Ai nevoie de o chifla din cereale integrale pe care o tai in jumatate. Pe una dintre ele pune o felie mare sau 2-3 mai mici de rosii, putina mozarella sau alt tip de branza, un ou prajit sau fiert taiat felii si putin busuiosc. Baga-l in cuptorul cu microunde cam 1 minut.

Clatite cu de toate

Ai putea crede ca iti ia mult timp sa faci clatite. Insa ai la-ndemana cateva metode prin care economisesti timp si iti rasfeti copilul cu o gustare de toata lauda.

Fie prepari mai multe clatite deodata si le infoliezi si le bagi la frigider, unde stau proaspete vreo 2 zile, fie faci compozitia si faci in fiecare dimineata cate clatite ai nevoie. Ai grija sa o tii la firgider. Ori, si mai simplu, le poti cumpara din hypermarketuri gata facute. Ai grija sa fie proaspete si sa nu contina aditivi nocivi.

Pentru 15 clatite facute in casa ai nevoie de:

2 oua mari
3/4 ceasca lapte
1/2 ceasca apa
1 ceasca faina
1 lingura zahar brun (optional)
2 linguri unt topit
1/4 lingurita sare

    Umplutura este la alegerea ta: fructe, alune, seminte, branzica, dulceata, miere sau chiar putina ciocolata.

    Omleta greceasca in pita

    Pita se cumpara de la brutarie. Pentru umplutura ai nevoie de:

    1 lingurita de ulei
    2 linguri de ceapa tocata marunt
    1/4 ceasca de ardei rosu tocat marunt
    2 oua
    sare
    piper
    2 linguri branza feta maruntita
    2 linguri de humus

      Se amesteca ingredientele (mai putin humusul) ca pentru omleta si se prajeste. Omleta se introduce in pita taiata partial pe jumatate.

      Milkshake rapid

      Daca nu ai timp pentru prepararea unei retete elaborate trebuie sa ai intotdeauna la-ndemana reteta unui milkshake practic si satios. Acesta nu este o simpla bautura, ci ia locul unei mese, fiind bogat in toti nutrientii de care are nevoie copilul.

      Se mixeaza la blender urmatoarele ingrediente:

      1 ceasca lapte
      1 lingura miere
      1 lingura unt de arahide
      1 banana
      1/4 lingurita scortisoara

        Pentru a fi mai gustos si racoros se pune in blender si un cub de gheata.

        Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

        Taguri Mic dejun copii Alimentatia copilului mic Alimentatie copii Sanatate copii Vitamine copii Minerale copii

        Articole recomandate

        Citeste si despre