Cum alegi apa pentru prepararea laptelui praf?

/ / Modificat: 2017-11-29
Cum alegi apa pentru prepararea laptelui praf?

Mamele sunt preocupate de cele mai mici detalii privitoare la sanatatea copiilor lor. Apa este unul dintre aspectele care dau batai de cap, mai ales daca, din diverse motive, bebelusul nu este alaptat si trebuie sa fie hranit cu lapte formula sau praf.

Pana sa alegem apa, trebuie sa stim ca trebuie respectate intocmai indicatiile date de producator pe eticheta cu privire la cantitatea de lapte praf si de apa folosite. Orice abatere, in plus sau in minus, poate afecta sistemul digestiv al copilului. Biberoanele trebuie sa fie curate, sterilizate. De indata ce ai pregatit biberonul este bine sa si hranesti copilul. Totusi, daca situatia o cere, mai poti pastra laptele praf preparat la frigider pentru inca maximum 24 de ore.

De ce trebuie sa fim foarte atenti la apa pe care o folosim pentru laptele praf al bebelusului?

Nou-nascutii si copii mici au un sistem imunitar nepregatit pentru toate impuritatile mediului in care tocmai au venit. Ei invata sa lupte cu ele si isi dezvolta imunitatea. In aceeasi situatie sunt si femeile insarcinate sau batranii. Si ei trebuie sa aiba mare grija ce fel de apa beau.

Apa de la robinet sau din surse nesigure poate contine contaminanti care pot afecta dezvoltarea bebelusului. Potrivit Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor din SUA, un nivel mare de plumb in sangele copiilor duce la un IQ mult sub medie, dar si la deficit de atentie.

Ce apa alegem pentru prepararea laptelui praf?

Pentru a fi siguri ca folosim o apa de calitate, cel mai bine este sa alegem o apa care are o reputatie buna. Intre diferite tipuri de apa exista si diferente de gust si de aceea este bine sa nu facem schimbari odata ce ne-am hotarat asupra unei marci.

Exista pediatri care spun ca este buna si apa de la robinet fiarta si racita. Cum nu ai posibilitatea de a face in mod constant analiza acestei ape, cel mai bine este ca in primele luni de viata ale bebelusului sa folosesti apa plata imbuteliata. Aceasta este verificata, iar producatorii au obligatia de a face analize fiecarui lot astfel incat extrem de rar se intampla accidente, iar tu ai certitudinea ca stii cu exactitate ce contine sticla pe care o cumperi. Si apa plata poate fi fiarta si racita, insa nu este decat o masura suplimentara de siguranta, procedura nefiind cu adevarat necesara.

Eticheta este cea care ne da cele mai multe indicii cu privire la calitate. Este bine sa citim cu atentie tot ce este scris pe ea. Intre diferite branduri exista diferente legate de concentratia de minerale. Daca nu esti sigura daca apa este buna pentru prepararea laptelului praf pentru bebelus, cel mai bine este sa intrebi medicul pediatru.

Asociata Stomatologilor Americani recomanda folosirea unei ape plate ce nu are in compozitie o cantitate mare de fluor pentru a nu periclita buna dezvoltare a danturii celui mic. In cazul unui aport prea mare de fluor exista riscul ca pe dintii permanenti sa apara linii sau puncte albe pe smalt. Nu este o problema de sanatate, ci mai degraba una de estetica, insa este bine sa o evitam.

apa-sant-anna-naturale

Apa plata Sant'Anna este unul dintre produsele cele mai sigure de pe piata, fiind recunoascuta la nivel international ca Regina Apelor Minerale. Datorita continutului foarte scazut de sodiu si a faptului ca este captata de la peste 2000 de metri altitudine este recomandata pentru a fi folosita la prepararea laptelui praf pentru bebelusi. Datorita calitatilor sale, apa Sant'Anna a primit nenumarate premii internationale.

Apa minerala naturala din sursa Sant'Anna Rebruant are cea mai scazuta concentratie de nitrati: 0,81 mg / l. Apa Sant'Anna se naste la mari altitudini, pe un teritoriu necontaminat,iar valoarea de nitrati este cea mai scazuta din apele italiene. Nitratii sunt saruri stabile prezente in apele minerale, precum si in plante si carne. Concentratiile si valorile ridicate ale nitratilor in apa indica prezenta unui semnal de poluare in sol, in aer, in mediul inconjurator la sursa. In Italia, limita de siguranta pentru nitrati in apa potabila trebuie sa fie mai mica de 45 mg/ l, in conformitate cu legea. In cazul apei Sant'Anna, valoarea se apropie de zero, iar apa este definita ca fiind pura.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lapte praf bebelusi Apa bebelusi Hranire lapte praf bebelusi Alaptare biberon

Articole recomandate

Citeste si despre