Cand pot bebelusii sa bea apa? Care este varsta potrivita

/ / Modificat: 2022-09-12
Cand pot bebelusii sa bea apa? Care este varsta potrivita

Începeți să îi dați copilului dumneavoastră apă din momentul în care începe să mănânce alimente solide. Dacă este o zi călduroasă și însorită, s-ar putea să vă întrebați dacă este sigur să îi dați apă bebelușului dumneavoastră de șase luni.

Momentul potrivit depinde de vârstă, de diferitele activități și de aportul alimentar al copilului. În plus, este important să introduceți cantități mici pentru a evita orice disconfort. Trebuie să adoptați anumite măsuri în timpul hidratării bebelușului pentru a vă asigura că aceasta nu îi afectează negativ sănătatea.

Când pot bebelușii să bea apă?

Odată ce bebelușul tău are șase luni, poți începe să-i dai apă în cantități mici. Acesta este momentul în care introduci alimente solide și, de asemenea, când devine mai activ. De asemenea, îi poți oferi supă limpede, dar nu alte băuturi acidulate sau zaharoase. 

Excesul de apă la bebeluși ar putea duce la apariția unor disconforturi abdominale și a altor afecțiuni medicale.

Nu este sigur să dai apă înainte de șase luni?

De obicei, nu este, din următoarele motive.

Afectează absorbția nutrienților: Apa umple bebelușul cu calorii goale și îi poate afecta capacitatea de a absorbi substanțele nutritive din laptele matern sau din laptele praf. Laptele matern sau formula are suficientă apă, apa în plus îi face pe copii să elimine mai multă urină. Aceasta poate duce la pierderea în greutate și la creșterea nivelului de bilirubină, precum și la creșterea riscului de infecție.

Intoxicația cu apă: Prea multă apă poate provoca intoxicație cu apă la bebeluși, diluând astfel substanțele nutritive din organism. Aceasta va duce la convulsii și la reducerea temperaturii corpului.

Deshidratarea: Potrivit cercetătorilor de la Johns Hopkins Medicine, SUA, bebelușilor mai mici de șase luni nu trebuie să li se administreze apă, deoarece rinichii lor nu sunt încă dezvoltați, ei elimină sodiul, împreună cu excesul de apă.

Excesul de apă poate stimula rinichii să elimine sodiul și electroliții, provocând deshidratare.

Nu au apetit pentru laptele matern: Burtica bebelușului este plină de apă și nu va mai vrea să bea lapte matern. Acest lucru îl va face să rateze doza zilnică de nutrienți.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Apa bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre