5 semne ca bebelusul tau creste fericit, puternic si sanatos

/ / Modificat: 2018-12-28
5 semne ca bebelusul tau creste fericit, puternic si sanatos

Dupa primele zile de adaptare de la sosirea bebelusului si stabilirea legaturii cu nou-nascutul, parintii reusesc sa inteleaga mai bine nevoile copilului lor, cum ar fi modul in care reactioneaza la mangaieri si sunete sau chiar la diferite tipuri de strigate. In acest sens, medicul pediatru María Julia Carvalho expune cateva semne care te ajuta sa stii ca totul merge bine.

Semne ca micutul creste sanatos

1. Schimbi scutecele de 8 pana la 10 ori pe zi?

In plus fata de cresterea continua in greutate, urinatul des arata ca bebelusul mananca o cantitate adecvata de lapte. 

"De obicei, consumul de lapte nu este acelasi in fiecare zi si acest lucru ii poate ingrijora pe parinti, mai ales atunci cand aceasta este singura lor hrana. Monitorizarea greutatii reprezinta o parte fundamentala a consultatiilor pediatrice si un indicator important al sanatatii bebelusului," explica specialistul. 

2. Copilul este distras, la un moment dat, in timpul zilei?

Acest lucru incepe sa se intample atunci cand micutul reuseste sa observe lumea din afara si sa invete din obiectele si reactiile oamenilor din jurul lui. "Mai mult sau mai putin din prima luna de viata, cand copilul isi controleaza muschii ochiului, isi poate fixa privirea si se poate concentra asupra unui lucru. In acest fel, proceseaza informatii noi," spune pediatrul.

3. Copilul se calmeaza cand asculta muzica?

Potrivit medicului pediatru, micutii pot auzi din abdomen si pot reacționa la sunete. De aceea este incurajat atat de mult vorbitul cu bebelusul inca din uter. Aceeasi muzica pe care o asculta in burtica va fi "calmantul" perfect pentru nou-nascut. Muzica transmite emotii, trezeste atentia copilului si are puterea sa-l calmeze.

4. A stabilit contactul vizual si a ras?

Primul zambet al bebelușului poate aparea în primele zile de viata. Este involuntar, un reflex motor, care poate aparea atunci cand este treaz sau chiar cand doarme. Cu alte cuvinte, nu este, inca, pentru tine.Cu toate acestea, din a doua sau a treia luna, copilul incepe sa se conecteze cu parintii si cu persoanele din jurul lui si dezvolta asa-numitul zambet social, care devine o forma importanta de comunicare la copii. 

"In acel moment, copilul intelege mediul inconjurator, se simte in siguranta si intelege ca zambetul, de exemplu, este o modalitate de a-i face pe oameni sa interactioneze mai mult cu el," adauga specialistul.

5. Doarme mai multe ore si plange mai putin?

Aceasta faza variaza considerabil de la copil la copil si poate dura mai mult timp pentru unii decat pentru altii. Cu toate acestea, indica faptul ca sistemul nervos se maturizeaza. "Spre deosebire de ceea ce s-a crezut in trecut, visul este un proces biologic activ pe care copilul trebuie sa il invete si face parte din dezvoltarea lui," a concluzionat pediatrul.<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Semne Bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre