12 minuni ale sarcinii

/ / Modificat: 2015-11-02
12 minuni ale sarcinii

A venit in sfarsit momentul in care testul de sarcina iti arata un rezultat pozitiv? E timpul sa te pregatesti din toate punctele de vedere pentru niste schimbari majore in viata ta. Nu vorbim doar despre renuntarea la cofeina, ci despre schimbari de ordin emotional, fundamentale. 

Sarcina te va schimba complet, ca si maternitatea de altfel.

Nu vrem sa te amagim si sa-ti spunem ca cele noua luni vor fi usoare, insa chiar si partile rele ale sarcinii vor pali in fata bucuriei nemarginite de a-ti tine puiul in brate. Daca esti la inceputul sarcinii sau chiar si pe ultima suta de metri, noi iti spunem care sunt 12 dintre minunile sarcinii.

Sa ramai insarcinata in sine e o minune!

Daca incerci de ceva vreme sa ramai gravida, sigur vei trata acest lucru ca pe o minune, insa daca aceasta sarcina a venit fara niciun efort s-ar putea sa nu realizezi ca ai fost binecuvantata cu un copil. Unele femei trec prin tratamente grele cu hormoni pentru a aduce pe lume un copil, iar faptul ca tu ai ramas gravida este o adevarata reusita. Fiecare sarcina este o minune, pe care ar trebui sa o pretuiesti ca atare.

Prima ecografie cu ultrasunete

Este un moment magic, care nu se compara cu nimic altceva, un moment care iti va da emotii extraordinare. Vei vedea la aceasta prima ecografie cu ultrasunete copilul care creste in burtica ta, iar acest moment te va transforma dintr-o femeie gravida intr-o mama.

Momentul in care simti primele miscari ale copilului

Pana la un moment dat in sarcina vei simti ceva aproape imperceptibil, insa va veni si clipa in care micutul va face o miscare brusca pe care o vei simti cu toata fiinta ta. Este o zi magica deoarece numai tu vei simti acest lucru, iar pana ce vor putea simti si ceilalti membri ai familiei aceste miscari va mai trece putin timp.

Numai tu vei putea simti cum bebelusul face acrobatii la tine in burtica. Un alt moment magic va fi atunci cand aceste miscari se vor vedea din exterior. Iti garantam ca iti vei privi hipnotizata burtica in timp ce micutul va face tot soiul de miscari.

Mancatul devine o activitate extrem de placuta

Corpul tau trece printr-o perioada in care are nevoie de mai multe resurse decat inainte. Trebuie sa-i dai "combustibil" pentru ca el sa functioneze perfect si sa poata sa duca la bun sfarsit sarcina, iar asta inseamna ca toate restrictiile pe care ti le auto-impuneai pana acum din cauza caloriilor devin o trista amintire. Poti, si trebuie, sa mananci mult, pana te saturi, nu ca pana acum cand te simteai vinovata pentru o briosa in plus.

Cu siguranta pana acum nu ai dat atat de multa importanta mancarii. In aceste noua luni ea devine un tel in sine.

Oamenii din jur vor ghici daca ai o fata sau un baiat dupa forma burticii

Nu conteaza ca tu stii deja ca o sa ai un baietel, cu siguranta o doamna intalnita la piata/supermarket/banca iti va spune ca o sa ai o fetita pentru ca ai forma burtii tuguiata. O alta doamna iti va garanta ca doctorii nu stiu nimic si ca de fapt tu vei avea o fata pentru ca ai burta joasa.

Chiar daca stii ca nu au dreptate si acestea sunt doar niste mituri, iti va face placere sa le asculti.

Stralucirea femeilor insarcinate

Acesta nu este un mit, stralucirea femeilor insarcinate este cat se poate de reala, iar oamenii din jur te vor complimenta imediat pentru ca pur si simplu nu poti trece neobservata. Este o perioada in care vei arata mai bine ca niciodata; pacat ca nu poti pastra aceasta stralucire si pentru lunile de dupa nastere cand noptile nedormite isi vor pune amprenta pe chipul tau.

Parul tau va arata extrem de bine

Hormonii de sarcina vor fi responsabili si pentru podoaba ta capilara care va intoarce capete pe strada. Parul va fi mai des si va avea mai mult volum, ca si cum abia ai iesit de la coafor!

Momentul in care iti vei vedea bebelusul in ecografia 3D

Probabil mama ta nu a fost atat de norocoasa ca tine, iar in perioada in care ea era insarcinata cu tine nu erau disponibile aceste analize. Acum, insa, poti face o ecografie 3D in care ii vei vedea chipul bebelusului tau aproape la fel de clar ca intr-o fotografie!

Este un moment cu totul special deoarece ii poti observa trasaturile: ochii, nasul, buzele, detalii care nu se vad la o ecografie clasica. Chiar daca ele nu sunt clare, tu si partenerul tau va veti gandi cu care dintre voi seamana mai bine.

Este o perioada prielnica pentru un cuplu

Daca pana acum tu si partenerul tau va contraziceati de la cele mai mici lucruri, acum toate aceste certuri vor fi de domeniul trecutului. Amandoi va veti concentra pe sarcina si pe eforturile pe care le puteti face pentru ca totul sa mearga bine.

Veti fi mai uniti ca niciodata, dar si mai afectuosi unul cu altul.

Ziua in care vei observa ca inca mai incapi in hainele pe care le purtai inainte de sarcina

Cu siguranta ai dat iama in magazinele cu haine pentru gravidute si sigur ai in dulap rochite si pantaloni cu talie elastica, insa vine si o zi cand, din intamplare, vei imbraca o rochie pe care o purtai inainte sa ramai insarcinata si vei vedea ca inca iti vine, ba chiar mai bine decat inainte!

Nu pare mare lucru, insa cand ziua aceea va veni, vei intelege despre ce vorbim.

Visezi mai mult si mai des

Exista o legatura intre vise si sarcina. Nivelul crescut al hormonilor, precum si abundenta emotiilor pe care le resimti in aceasta perioada, dar si stresul, nerabdarea sau teama ca nu o sa te descurci cand va veni bebelusul, iti vor provoca visele atat de "vii" din timpul sarcinii.

Chiar daca inainte nu obisnuiai sa visezi, in aceasta perioada vei visa in fiecare noapte.

Prima data cand tii copilul in brate

Oricat de lung ar fi fost travaliu, oricat de inconfortabil te-ai simtit in ultimele saptamani de sarcina, niciodata nu vei mai simti o emotie atat de puternica precum cea simtita cand iti vei tine prima data bebelusul in brate. Absolut toate eforturile vor capata un sens si nu vei vrea sa-l mai lasi din brate.

Tu ai trecut prin astfel de momente? Care ar fi topul momentelor magice din sarcina dupa parerea ta? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Gravida Bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre