Categorii de intrebari:

Tratament homeopat pentru imunitate.

Am un baietel in varsta de 2 ani si 4 luni care din luna octombrie de cand a intrat in colectivitate (cresa) a facut de 6 ori rosu in gat manifestat prin febra mare peste 39 C, care cedeaza foarte greu la antitermice (Nurofen, Efferalgan, Novocalmin supozitoare) si impachetari si cam de fiecare data a fost necesara administrarea de antibiotice. Pentru intarirea sitemului imunitar i-am dat din octombrie Bronhovaxom 10 zile pe luna cu 20 pauza (luna aceasta a fost ultima cura), din decembrie Propolis cu vitamina C sirop 5 ml pe zi toata perioada rece, Imunigrip Junior 3 ml pe zi toata sticluta cu pauza de 3 saptamani, din ianuarie am adaugat in schema la recomandarea alergologului Isorpinosine 10 zile pe luna cu 20 pauza timp de 3 luni. Cu toate acestea, el a persistat cu rosul in gat. Tot din octombrie de cand merge la cresa a debutat si tusea care trecea la administrarea siropurilor de tuse insa revenea dupa incetarea administrarii. La indicatiile alergologului din decembrie am inceput sa ii dau Singulair 1 plic pe zi, din ianuarie ne-a introdus in schema si Aerius 3 ml pe zi insa tusea persista. Am revenit la control si pe langa acestea ne-a recomandat si Ketof timp de 2 saptamani (in care nu a mai tusit deloc, Ketof fiind singurul sirop de tuse care ii ameliora simptomele) si Flixotide 2 pufuri de 2 ori pe zi timp de 10 zile. Dupa terminarea tratamentului cu Ketof si Flixotide tusea a revenit si ar fi trebuit sa ii administrez pastile de Prednison insa am refuzat tratamentul acesta si am cautat metode alternative. Am continuat cu Singulair si Aerius si pe langa acestea de aproximativ o luna de zile am inceput sa ii administrez Extract din muguri de coacaz negru si Extract din muguri de calin cate 15 picaturi de 3 ori pe zi si pana acum tusea nu a mai revenit. Rugamintea mea este daca ne puteti recomanda un tratament homeopat pentru intarirea sistemului imunitar pentru ca deja sunt mult prea multe episoade de rosu in gat, febra, antibiotic si antitermice. Baietelul are 2 ani si 4 luni, 12 kilograme si 86cm. A fost nascut prin cezariana la 38 de saptamani si 3 zile, a fost alimentat exclusiv cu lapte praf . La nastere a avut 2700g si 46 de cm, scorul APGAR a fost 8, motivatia neonatologului fiind bebelusul este perfect sanatos insa dansul nu da mai mult de 8 pentru cezariana. Multumesc.

gabitzza a intrebat pe 14.04.2011, 09:34

2 raspunsuri

Dr.Otesteanu.Emil
Emil Otesteanu

Din relatarile d-vs in evolutie si bine documentate se desprind urmatoarele:
1. Copil nascut prin cezariana,cu un usor deficit staturo-ponderal (gr.2700 fata de normal 3000gr si 46 cm fata de normal 50cm
In aceste conditii, chiar daca, aparent, totul a decurs bine si starea de sanatate a fost normala, scorul nu putea fi de 10.
2. A foat alimentat articial, chiar de la nastere (fara lapte de mama), denota o ingrijire deosebita si o alimentatie corecta, situatie ce a facut ca la aceasta varsta (2 ani si 4 luni sa aiba greutate si talia ca si semenii de varsta care, la nastere au avut greutate si talie normale.
3. Dereglarea sistemului sau imunitar a fost declansat de inlantuirea unor infectii de cai aeriene superioare, contractate in colectivitate, unde a venit in contact cu variata flora microbiana a diversilor copii, (el provenind dintr-un mediu probabil mai putin incarcat, mediu fata de care el avea imunitatea corespunzatoare).
4. Polipragmazia de care a avut parte, a fost datorata, tuturor specialitatilor chiar si alergologilor, care pe buna dreptate au cautat un diagnostic pozitiv si un tratament in consecinta.
4.Aceasta dereglare imunitara, nu este usor de depistat si chiar de tratat.
Totusi, v-as recomanda ca dupa aceasta pauza medicamentoasa sa incercati:
O cura de aeroterapie ( cu inhalatii de aer de salina, la una din cele renumite din tara, unde sunt conditii si pentru copii insotiti de catre mame ).

gabitzza
gabitzza

Multumesc pentru raspuns, vom incerca sa ajungem la vara cu el la salina. Pana atunci imi puteti recomanda un remediu homeopat pentru prevenirea episoadelor de rosu in gat?

Adauga un raspuns

Completeaza formularul de mai jos pentru a adauga un raspuns la aceasta intrebare.

Daca ai deja cont, te poti autentifica si raspunde fara a mai fi nevoie sa completezi alte date. Intra in contul tau

Nume*:

Adresa de email*:

Raspunsul tau*:


Introdu codul de verificare in casuta de mai jos*:

Captcha

*Campurile marcate sunt obligatorii.

Posteaza raspuns