10 sfaturi pentru excursii perfecte in familie

/ / Modificat: 2014-03-31
10 sfaturi pentru excursii perfecte in familie

Odata cu vremea frumoasa, vine si timpul excursiilor scurte sau mai lungi cu toata familia. Entuziasmul este la cote maxime, mai ales daca alegeti locatii pe care copiii inca nu le-au incercat sau daca planificati o vacanta altfel, in natura, intr-un loc special sau una cu multe activitati in care se va implica toata familia. Cu toate acestea, planificarea unei excursii cu intreaga familie poate deveni complicata, asa ca am adunat 10 sfaturi utile ce merita luate in considerare si care simplifica lucrurile.

1. Copiilor le place sa fie implicati in alegeri. In loc sa decideti tot itinerariul si sa faceti planuri cu fiecare activitate, ii puteti intreba si pe micuti ce parere au despre un anumit lucru si ce si-ar dori ei sa experimenteze in plus fata de ceea ce ati pus pe lista.

2. Surprizele sunt placute, dar atunci cand plecati in vacanta incercati sa-i pregatiti pe cei mici, sa le povestiti unde veti merge, cat timp veti sta acolo, in caz contrar este posibil ca schimbarile bruste de mediu sa nu aduca doar zambete pe fata copiilor, ci si confuzie si semne de intrebare.

3. Atunci cand plecati in locuri inca nedescoperite, incercati sa va interesati (online sau de la prieteni) care sunt locurile ce merita vazute, cum va puteti petrece o seara in familie, despre restaurantele child-friendly si distractiile din zona. Astfel, veti avea toate informatiile la indemana si nu veti fi luati pe nepregatite, indiferent de situatie.

4. Stabiliti de la bun inceput un buget de calatorie. De multe ori acesta se va dovedi a fi prea mic si va fi suplimentat, dar macar va faceti o idee despre cat trebuia sa cheltuiti si cat ati cheltuit de fapt la final.

5. Daca plecati cu masina prietenilor de familie, nu uitati acasa scaunul auto special pentru copii si asigurati-va ca modelul se potriveste si se poate monta pe bancheta vehiculului fara probleme.

6. Inventati jocuri pe drumul catre destinatie. Chiar daca este vorba de doar cateva ore, o calatorie in masina se poate dovedi a fi foarte obositoare pentru copii si destul de lunga. Cateva jocuri bine alese (precum numaratul masinilor de o anumita culoare sau cantatul in masina ori numaratul copacilor de pe drum) pot salva situatia.

7. Incercati sa aveti bagaje separate si sa rugati copiii sa-si faca bagajul cu ajutorul vostru. Este foarte important pentru micuti sa se simta utili si responsabili, iar atunci cand li se permite sa aleaga o parte din bagaje ei se vor simti mai mult decat raspunzatori pentru lucrurile alese.

8. Nu uitati acasa jucariile preferate ale celor mici si nici cateva carti de povesti, nu se stie niciodata cand va fi nevoie de ele. In plus, ar fi bine sa aveti si o surpriza, precum o jucarie noua, care sa vina ca un cadou in momente potrivite.

9. Renuntati la asteptari, fiecare excursie cu familia este unica si aduce amintiri frumoase care nu se vor uita niciodata.

igienol

10. Fie ca v-ati cazat la un hotel sau la o pensiune, nu uitati sa luati in bagajul de vacanta si Igienol Dezinfectant. Asigura dezinfectarea eficienta, fara clor, a suprafetelor cu care familia intra in contact si-l puteti folosi cu incredere pe clante, intrerupatoare, vasul de toaleta, dulapuri si alte suprafete ori obiecte din camera.

Pentru excursiile in natura, unde sursele de apa sunt rare, luati in bagaj si gelul antibacterian Igienol. Doar cativa stropi de gel aplicati pe manutele copiilor elimina bacteriile pentru o perioada lunga de timp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre