Cum sa iti ingrijesti pielea iarna

/ / Modificat: 2017-02-17
Cum sa iti ingrijesti pielea iarna

Ingrijirea pielii pe timp de iarna este una dintre preocuparile esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere pentru frumusetea ta la inceputul sezonului geros. Temperaturile scazute si vantul agreseaza pielea si favorizeaza uscarea ei, iar odata cu aceasta, aparitia eczemelor, crapaturilor si iritatiilor. Iata cateva reguli simple si la indemana prin care iti "imbraci" pielea intr-un strat calduros de protectie si siguranta impotriva gerului napraznic de afara.

Alege creme de corp si ten bazate pe uleiuri protectoare!

Rutina ingrijirii pielii trebuie schimbata in fiecare sezon. Daca vara si primavara te orientezi spre creme si lotiuni super hidratante, cu continut crescut de apa, in sezonul rece este indicat sa mergi pe mana produselor grase, pe baza de uleiuri esentiale. Acestea creeaza un strat protector la suprafata pielii si impiedica temperaturile scazute si vantul sa o agreseze.

Alege produse cosmetice bazate pe uleiuri esentiale, care nu astupa porii, precum cele minerale, de avocado, de ciubotica-cucului sau de migdale. Foloseste produse separate pentru fata si corp, deoarece au texturi si nevoi diferite de ingrijire.

Foloseste lotiuni pentru protectie solara!

Lotiunile pentru protectie solara nu se folosesc doar vara, ci pe tot parcursul anului si cu precadere iarna. Atunci cand este zapada, esti mai expusa ca niciodata efectelor razelor nocive ale soarelui. Potrivit specialistilor, in zapada se reflecta peste 90% dintre razele UV. De aceea, aplicarea unui strat generos de lotiune pentru protectie solara, cu 30 de minute inainte de iesi afara, este esentiala pentru ingrijirea pielii pe timp de iarna.  

Renunta la baile fierbinti!

Baile sau dusurile fierbinti sunt prima solutie care iti vine in minte cand vii de afara si vrei sa te incalzesti rapid. Cu toate acestea, apa fierbinte este un dusman de temut al sanatatii pielii. Apa fierbinte indeparteaza uleiurile naturale de pe suprafata pielii si o usuca. Este bine sa renunti la dusurile fierbinti in favoarea unora caldute. Incearca sa te incalzesti mai degraba cu o cana de ceai fierbinte, decat cu o baie aburinda, care iti distruge pielea.  

Acorda atentie speciala mainilor!

Pielea mainilor este mai subtire decat cea din alte zone corporale si contine mai putine glande sebacee. Din acest motiv, exista riscul ca acestea sa se usuce mai repede decat alte zone ale pielii corpului si sa necesite o ingrijire speciala pe timpul iernii.

Pe langa hranirea intensa cu crema speciala de maini, bazata pe glicerina si uleiuri esentiale, cea mai buna metoda de ingrijire a pielii mainilor o reprezinta purtarea manusilor. Nu iesi niciodata afara, iarna, fara manusi. Asigura-te ca acestea sunt din bumbac sau din alte tipuri de materiale naturale, "prietenoase" cu pielea ta.  

Foloseste umidificatorul de camera!

Atat aerul de afara, cat si cel din casa, au tendinta de a-ti usca pielea pe timp de iarna. Caloriferele, centralele de incalzire si, in general, sursele de incalzire a locuintei au tendinta de a usca aerul din casa si de a-ti afecta pielea. In astfel de cazuri, este indicat sa ai intotdeauna la indemana un umidificator de camera, pentru a asigura un nivel optim de umiditate si a-ti pastra pielea sanatoasa si stralucitoare.

Alimente pentru hidratarea si hranirea pielii!

Nu doar produsele cosmetice, umidificatoarele si imbracamintea aleasa contribuie la intretinerea sanatatii pielii. Si ceea ce mananci se reflecta in modul in care "supravietuiesti" sezonului geros. Chiar daca temperaturile reci nu te prea indeamna sa bei multa apa, este important sa pastrezi aportul de lichide recomandat de medici, de 2 l pe zi, atat pentru sanatatea ta, cat si pentru un aspect ferm si stralucitor al pielii.

De asemenea, o dieta bogata in fructe si legume cu continut bogat de apa - castravetii, citricele, fructele de padure, rosiile, pepenele etc. - contribuie la hidratarea pielii in sezonul rece.


Tu ce masuri iei in sezonul rece pentru ingrijirea pielii? Spune-ne care sunt secretele prin care-ti mentii aspectul stralucitor al pielii, iarna, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire piele iarna Ingrijire piele Sanatate piele Frumusete piele

Articole recomandate

Citeste si despre