Ultimele discutii din forum
  1. #1
    Floricica Senior getutica's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.10.2006
    Postari in forum
    2.574
    Pentru ca sunt atatea poze apetisante cu prajituri pe "Discutii generale", propun ca toate mamicile gospodine si pricepute, cum sunt toate de pe acest forum, sa posteze retete de prajituri si alte bunatati pentru a fi utile tuturor.
    TEODOR SI GETUTICA

  2. #2
    Floricica Senior getutica's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.10.2006
    Postari in forum
    2.574
    Postez acest inceput de discutie si in ideea ca vin Sarbatorile si multe dintre noi, din zapaceala poate, si-au uitat retetele proprii.
    TEODOR SI GETUTICA

  3. #3
    Floricica Senior getutica's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.10.2006
    Postari in forum
    2.574
    Putem sa facem chiar si un concurs intre noi, mamica cu cele mai multe retete postate sa fie declarata "cea mai tare"
    TEODOR SI GETUTICA

  4. #4
    Floricica Senior getutica's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.10.2006
    Postari in forum
    2.574
    Ce parere aveti de propunerea mea??? Poate fi pusa in practica? Eu va urez la cat mai multe si gustoase postari!
    TEODOR SI GETUTICA

  5. #5
    Floricica Senior getutica's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.10.2006
    Postari in forum
    2.574
    Ca sa sparg gheata...

    Braduti de Craciun

    Ingrediente
    250 g unt
    250 g faina
    1/2 pahar de nuci macinate
    200 g zahar
    1 ou
    2 lingurite esenta vanilie
    1 varf de cutit sare
    75 g ciocolata cu lapte
    75 g smantana de frisca
    forme stea de 4 marimi, zahar praf, stelute, bilute argintii, bomboane gumate, etc pentru decor

    Mod de preparare
    1.Intr-un castron se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, vanilia si oul, cateva minute, cu mixerul. Se adauga faina, nucile si sarea si se amesteca pana se incorporeaza. Se da la frigider 60 de minute.
    2.Se incalzeste cuptorul la 325°F . Se intinde foaia de 3-4 mm grosime si se taie stelute, din cele 4 marimi. Se coc la cuptor 10-15 minute.
    3.Se incalzeste smantana de frisca, se pune ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca la foc mic pana se topeste. Se lasa sa se raceasca, si cand s-a intarit se bate cu telul sau cu mixerul pana se deschide la culoare si se mai intareste.
    4.Se lipesc fursecurile cu crema, cate doua din fiecare marime, exceptie cea mai mica marime, din care veti folosi doar o steluta. Se cerne zahar pudra si se decoreaza dupa preferinta.
    POFTA BUNA!!!
    TEODOR SI GETUTICA

  6. #6
    Floricica Senior getutica's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.10.2006
    Postari in forum
    2.574
    Prajitura cu gem si crema de branza
    Ingrediente
    125 g faina
    110 g margarina rece
    50 g zahar
    100 g gem de zmeura sau mure
    100 g crema de branza
    3 linguri lapte
    150 g ciocolata (100 g alba si 50 g cu lapte.

    Mod de preparare
    1.Se amesteca primele 3 ingrediente, intr-un castron, pana amestecul capata un aspect nisipos. Cand il strangeti in pumn trebuie sa se formeze un bulgare.
    2.Se da drumul la cuptor la 174°C (350°F). Se preseaza aluatul intr-o tava mica (15 x 15 cm) si se da la cuptor aproximativ 15 minute sau pana se rumeneste.
    3.Se intinde gemul peste crusta calda. Intr-o craticioara se incalzeste crema de branza si se amesteca cu laptele si ciocolata (100 g) topita la bain marie. Se toarna peste stratul de gem. Deasupra se rade ciocolata ramasa sau se poate topi si aceasta si turna deasupra. Lasati-o sa stea cateva minute, apoi taiati-o.
    POFTA BUNA IN CONTINUARE!!!
    TEODOR SI GETUTICA

  7. #7
    Floricica Senior getutica's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.10.2006
    Postari in forum
    2.574
    Daca nu va place ideea mea, sa stiti ca-mi iau jucariile si plec!
    TEODOR SI GETUTICA

  8. #8
    Banned Floricica Cu Vechime mother2's Avatar
    Membru inregistrat la
    31.08.2006
    Localitate
    Bistrita
    Postari in forum
    8.341
    Ceva simplu: prajitura ziua si noaptea
    4 galbenusuri, 2 cani zahar, 1 margarina si coaja de la o lamaie se amesteca; se adauga apoi 1 cana lapte, 3 cani faina+praf de copt si la sfarsit se adauga 4 albusuri batute spuma cu 2 linguri zahar. Se pune in tava jumatate din compozitie si cealalta jumatate se amesteca cu cacao dupa care se adauga in tava. Se coace la foc potrivit.



  9. #9
    Banned Floricica Cu Vechime mother2's Avatar
    Membru inregistrat la
    31.08.2006
    Localitate
    Bistrita
    Postari in forum
    8.341
    E o reteta usor de facut si foarte gustoasa. Eu mai pun cateodata in compozitie si stafide sau nuci.
    Deasupra se pudreaza cu zahar.

  10. #10
    Banned Floricica Cu Vechime mother2's Avatar
    Membru inregistrat la
    31.08.2006
    Localitate
    Bistrita
    Postari in forum
    8.341
    Hai sa va mai zic o reteta pe care o faceam "la mama acasa" de sarbatorile de iarna.
    500g faina(4-5 cani), 3 galbenusuri, 150g untura(3-4 linguri), 1 cana lapte, drojdie cat o nuca, 4 linguri ulei, sare, 4 linguri zahar, coaja de lamaie. Se inmoaie in putin lapte drojdia cu zahar. Se freaca untura cu faina, se pun 2 galbenusuri, laptele, drojdia, sare ulei. Se lasa la dospit dupa care aluatul se imparte in 4.
    Se intinde cate o foaie in tava si se pun in ordine umpluturile:
    O foaie
    1. marmelada sau gem acrisor
    A doua foaie
    2.250g nuca macinata amestecata cu 3 albusuri
    A treia foaie
    3.500g rahat care se taie fasii
    Ultima foaie se unge cu galbenusul ramas
    Se pudreaza cu zahar si se inteapa din loc in loc prajitura cu furculita.
    Se da la cuptor
    SUPER
    POFTA MARE

  11. #11
    Floricica Senior getutica's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.10.2006
    Postari in forum
    2.574
    Cornulete cu nuca si gem.

    Pentru aluat: 1 pachet margarina Unirea, 1 lingurita amoniac, 1 cana untura, putina drojdie, sare, 150 g zahar, 500 ml lapte, lamaie, vanilie, faina. Pentru umplutura: 1 farfurie de miez de nuca pisat, amestecat cu gem de prune.

    Din ingredientele de mai sus se face un aluat ca de paine, care se lasa 30 min. la dospit. Se intinde apoi o foaie si se taie fasii si apoi triunghiuri cu ruleta. Se pune pe fiecare triunghi (pe baza) putin gem si se ruleaza, rezultand niste cornulete. Se aseaza pe o tava mare unsa cu margarina. Se dau la cuptor la foc potrivit si sunt gata cand sunt usor rumenii. Se scot calde din tava si se pudreaza cu zahar pudra.

    TEODOR SI GETUTICA