Ultimele discutii din forum
 1. #78
  alinutza82
  Guest
  @Oana - nu te criticam, e mai usor sa calatoresti cu un bebe de 0-4luni, decat cu unul mai mare de 4 luni.

  Situatia mi se pare absolut normala, cei de la ambasada nu puteau sa iti faca certificatul pe loc.

  Hai sa luam si situatia inversa, bebele s-ar fi nascut in Ro. Certificatul romanesc l-ar fi primit imediat si ar fi trebuit sa te duci la ambasada Norvegiei pentru certificatul norvegian si pasaport. Crezi ca ei ti l-ar fi dat pe loc? Sunt sigura ca si la ei dureaza cateva zile.

  Cat despre cetatenia romana, cum zicea si Cristina, intr-un final este la latitudinea copilului, el decide daca o vrea sau nu. Important e sa ii oferi toate optiunile. Numai sa nu aveti preconceptii despre ce inseamna Romania, mai ales daca ati plecat de foarte mult timp. A vizita Romania 2 saptamani nu e acelasi lucru cu a trai aici. Am observat o tendinta a celor plecati imediat dupa revolutie sa critice foarte dur Romania, totusi au trecut 20 de ani de atunci si multe s-au schimbat.

 2. #79
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Perfect, daca ai ales ce vrei si se poate dpdv legal. In cazul in care voi doriti pt copil doar cetatenia norvegiana, atunci nu-i transcrieti actul de nastere in romania. La majorat el va deveni cetatean norvegian cu acte in regula . Norvegia nu acceptă, in general, dubla cetătenie, dar poate, totusi, în cazuri speciale, să facă exceptie de la această regulă. . . Asa ca ai timp sa te hotarasti. Cetătenia norvegiană se poate retrage dacă se dovedeste că s-au ascuns fată de autoritătile norvegiene informatii de mare însemnătate. De regulă, dacă dobandesti o altă cetătenie după ce ti s-a acordat cea norvegiană, pierzi automat cetătenia norvegiană.

 3. #80
  Floricica Novice oana20's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.06.2008
  Localitate
  galati/oslo
  Postari in forum
  354
  Alina , dimpotriva nu am criticat deloc ambasada romaniei, ei mi-au explicat cum stau lucrurile acolo , dar era in defavoarea mea daca voiam sa plec. asa ca am ales solutia cea mai favorabila. si tinand cont de faaptul ca, copilul traieste aici , si statul norvegian nu accepta dubla cetatenie , am zis ca e mai bine copilul sa aibe acte norvegiene.

 4. #81
  Floricica Novice oana20's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.06.2008
  Localitate
  galati/oslo
  Postari in forum
  354
  Cristian el in momentul asta , are certificatul de nastere doar tradus si legalizat cu apostille, atat, nu are nici un fel de cat romanesc. si asa va si ramane, ma indioesc eu ca atunci cand face 18 ani sa aleaga cetatenia romana:)

 5. #82
  Floricica Novice oana20's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.06.2008
  Localitate
  galati/oslo
  Postari in forum
  354
  Alina, nu am nici un fel de preconceptii despre romania, merg des in tara, o fac cu drag, si nu am sa insuflu copilului nimic rau , este tara mea, dar am avut sansa sa gasesc ceva mai bun in afara, asa cum am facut multe dintre noi.

 6. #83
  alinutza82
  Guest
  scuze, nu am stiut ca Norvegia nu accepta dubla cetatenie.

 7. #84
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Formularul E401 si formularul E411 - cereri pentru acordarea prestatiilor familiale pentru muncitorii romani din strainatate:


  Aceste drepturi au intrat in vigoare la data aderarii Romaniei la UE, si sunt reglementate de Regulamentul CE nr.1408/71 referitor la aplicarea regimurilor de securitate sociala salariatilor, lucratorilor independenti si membrilor familiilor acestora care se deplaseaza in interiorul Comunitatii. Prestatiile familiale de care pot beneficia, potrivit legislatiei romane, muncitorii salariati si cei independenti care isi exercita activitatea pe teritoriul Uniunii Europene sunt alocatia de stat pentru copii si indemnizatia pentru cresterea copilului sau, dupa caz, stimulentul lunar.

  Pentru a avea acces la aceste prestatii familiale, persoanele interesate trebuie sa cunoasca cele doua formulare europene aplicabile si anume formularul E411 - cererea de informatii privind dreptul la prestatiile familiale in statul de resedinta al familiei si E401 - atestat privind componenta familiei in vederea acordarii prestatiilor familiale.

  Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 1408/1971 Formular E 401:

  E 401 – atestat privind componența familiei în vederea acordării prestațiilor familiale.
  Partea A se completează de către instituția competentă din statul membru care primește cererea de prestații familiale
  Partea B se completează de către autoritatea competentă în materie de stare civila din țara de reședință a membrilor familiei (autoritățile administrației publice locale, prin oficiul de stare civilă de la reședința solicitantului sau compartimentul de stare civilă din cadrul servicului public comunitar de evidență a persoanelor de la reședința solicitantului, sau, după caz, structurile teritoriale ale Oficiului Român pentru Imigrări, în cazul României).

  Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 1408/1971 Formular E 411
  E 411 - cererea de informații privind dreptul la prestațiile familiale în statul de reședință al membrilor familiei
  Partea A se completează de către instituția competentă din statul membru unde se depune cererea de prestații
  Partea B se completează de către instituția competentă de la locul de reședință a membrilor de familie ai lucrătorului migrant sau angajatorul persoanelor al căror drept la prestații familiale trebuie verificat în țara de reședință a membrilor de familie (agentia judeteana pentru prestatii sociale, respectiv a municipiului București, în cazul României).

 8. #85
  Floricica Nou Venita ioannoula's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.12.2009
  Postari in forum
  4
  Buna! Eu sunt casatorita in Grecia si am o fetita de 4 luni. Sotul meu e cetatean grec. Copilul are si el cetatenie greaca. Eu nu am cetatenia . Vreau sa vin in tara in mai, dar m-a speriat o cunostinta spunandu-mi ca nu ma mai pot intoarce daca nu ii fac certificat romanesc. Sotul meu nu e de acord si nici nu vrea sa vina. Este adevarat?
  Modificata de ioannoula; 12.02.2011 la 19:37:11.

 9. #86
  Moderator Floricica Debutanta sunshine's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.11.2010
  Postari in forum
  971
  Nu este adevarat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. #87
  Floricica Cu Vechime flora73's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.03.2008
  Postari in forum
  7.653
  Citat Postat de ioannoula Vezi mesajul
  Buna! Eu sunt casatorita in Grecia si am o fetita de 4 luni. Sotul meu e cetatean grec. Copilul are si el cetatenie greaca. Eu nu am cetatenia . Vreau sa vin in tara in mai, dar m-a speriat o cunostinta spunandu-mi ca nu ma mai pot intoarce daca nu ii fac certificat romanesc. Sotul meu nu e de acord si nici nu vrea sa vina. Este adevarat?
  Nu-i adevarat......am eu fata cetatean italian si sotul era italian.......cand am fost cu ea am trecut-o pe pasaportul lui si am intrat si iesit din tara fara probleme acum 5 ani.
  Anul trecut i-am facut pasaport italian si am primit si o foaie in care atesta ca eu ca mama sunt insotitorul minorului.....dus-intors cu avionul.
  Chestia pe care ai auzit-o e valabila pt familiile de romani (amandoi sot-sotie) care au copii nascuti in strainatate.....copilul nascut dintr-o familie de romani nu este cetatean al tarii in care se naste (este tot cetatean roman).....si de aceea trebuie sa ai certificat romanesc la el.

  La voi situatia este diversa copilul este cetatean grec cu tata cetatean grec.
  "Logica te duce de la A la B, imaginatia te duce peste tot"-A. Einstein

 11. #88
  Floricica Cu Vechime organza's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.12.2007
  Localitate
  North Cyprus...Bucuresti
  Postari in forum
  7.292
  İn legatura cu plecarea.Si eu am avut probleme de genul sa mi se ofere doar dusul...İntorsul cand v-a avea cert romanesc.
  Eu sunt casatorita in cipru( partea turceasca,parte nerecunoscuta)...sotul are cetatenie turc-ciprıot( adica turca dar ci grec). Eu mi-am obtınut cetatenia din partea turceasca( egala cu zero pt alte tari)...Mert are ambele certificate..cel turcesc dar si cel grec.
  Am fost la ambasada romaniei( in partea greceasca)..pt a obtıne foaie de drum pt a pleca cu copilu in romania pt 3 sapt. Eram cu sotul impreuna....am fost la tribunal de mi-a dat sotul semnatura si permisıunea de a pleca cu copilu de pe data de..pe data de...si totul in limba engleza.
  Am fost la ambasada cu aceea foaie,cu sot....dar nu au acceptat.İmi dadeau doar drumul sa plec..de intorc ma intorceam cand era gata certif romanesc..asta insemnand peste 2-3 luni...
  Copilu nu a obtınut pasaport grecesc deoarece eu fıınd cetatean european..cam trebuıe f.mult sa asteptam
  Acum ramane sa facem actele pt certificatu romanesc aici la ambasada; certif grecesc apostilat, actele mele,al tatalui,apoi acordul tatalui ca vrea sa fac certf tradus si legalizat apoi trebuıe personal un translator la ambasada. Deci o mare porcarie;))..Deci doar certif ne costa 250-300 euro
  Lilypie Kids Birthday tickers@Lilypie Fifth Birthday tickers@Lilypie Second Birthday tickers

  Mami; CRİSTİNA...29-07-1982
  Tati...; KENAN......28-10-1979

  WEDDİNG DAY; 24-09-2007

OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!