Invata copilul cum sa faca fata la hartuirea online

/ / Modificat: 2017-02-07
Invata copilul cum sa faca fata la hartuirea online

Hartuirea in mediul online este o problema tot mai mare, odata cu accesul micutilor la internet de la o varsta tot mai frageda. Invata copilul cum sa faca fata la hartuirea online. Numarul tot mai mare de copii in retelele de socializare duce la copierea in mediul online a comportamentelor neplacute, inclusiv hartuirea si agresiunea verbala. Hartuirea neintrerupta poate provoca depresie sau chiar tendinte suicidale in randul copiilor si adolescentilor.

copil-internet

Invata-l sa ignore

Cel mai important sfat pe care il poti oferi copilului tau despre atacurile online vizeaza reactia corecta: ignorarea completa a agresorului. Explica-i micutului tau ca agresorul isi doreste o reactie emotionala, care ii va satisface pornirile violente.

Este foarte important ca micutul tau sa nu se lanseze in certuri online cu straini, care pot escalada in conflicte si pot duce la hartuire. Invata-l sa respecte aceleasi reguli de bun simt si cand discuta online, sub protectia anonimatului.

Modul corect de a raspunde agresiunilor strainilor este ignorarea, insa daca micutul tau este hartuit in mod constant in mediul online de un coleg de scoala, poti discuta cu invatatorul, dirigintele sau chiar parintii agresorului.

Intimitatea si mediul online

Ca parinte, nu poti supraveghea intotdeauna fiecare clipa pe care micutul tau o petrece in mediul online. Filtrele speciale pentru site-urile pornografice pot feri copilul tau de continut nepotrivit pentru varsta lui, insa retelele de socializare si forumurile nu pot cenzurate de atacuri si hartuire.

Ceea ce poti face este sa-i cultivi de la o varsta frageda nevoia de a pastra anumite lucruri doar pentru el si apropiati. Discuta cu micutul tau despre publicarea pozelor si informatiilor personale in mediul online.

Nu este recomandat ca un copil sa faca si sa publice, nici macar pe profilul de Facebook, poze cu el. Acestea pot fi ridiculizate de colegi sau de straini intr-un mod neplacut si constituie chiar un pericol pentru siguranta micutului tau.

Cu cat micutul tau ofera in mediul online mai multe informatii de ordin personal fara protectia anonimatului, cu atat riscul este mai mare ca acestea sa fie folosite impotriva lui intr-un conflict.

Iti poti ajuta copilul sa faca fata acestor incidente neplacute in mediul online prin comunicare. Asigura-te ca micutul tau discuta cu tine orice agresiune sau incident in care este implicat in mediul online, pentru a-i putea oferi consilierea necesara la momentul potrivit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Conflict Copii internet Siguranta pe internet a copiilor Calculator copii

Articole recomandate

Citeste si despre