Cum devine Google un loc mai sigur pentru copii

/ / Modificat: 2023-03-02
Cum devine Google un loc mai sigur pentru copii

Google anunta schimbari care sa vina in sprijinul utilizatorilor minori. Dupa ce in luna februarie a fost celebrata Ziua Sigurantei pe Internet, reprezentantii motorului de cautare au anuntat o serie de noi optiuni si functii pe care utilizatorii le vor putea personazila, pentru o mai buna protectie a datelor. Nu este singura modificare pe care cel mai cunoscut motor de cautare o face.

Google a anuntat, de asemenea, extinderea unor functii ale serviciului de control parental Family Link, cu scopul de a-i proteja mai bine pe copii de potentialii abuzatori din mediul online.

Utilizatorii serviciului de cautare care isi doresc optiuni suplimentare pentru protectia datelor personale le vor putea accesa atunci cand folosesc browserul Chrome, aplicatia Google pentru iOS si Family Link. Acesta din urma le permite parintilor sa monitorizeze si sa controleze activitatea in mediul online a copiilor. Parintii pot face acest lucru prin: limitarea timpului petrecut online sau restrictionarea unui anumit tip de continut. Noutatile vizeaza extinderea functiei Cautare Sigura, care este deja activata de la sine pentru utilizatorii care au mai putin de 18 ani.

In perioada urmatoare va fi activata o noua setare pentru persoanele care inca nu au activat functia Cautare Sigura. Aceasta va blura imaginile explicite care apar la rezultatele cautarii pe Google. Aceasta functie poate fi modificata in orice moment, din setari.

De asemenea, pe YouTube Kids, serviciu destinat copiilor, care se afla tot sub umbrela Google, va fi disponibil playlist-ul „Construieste un internet mai sigur”, care include continut video despre utilizarea in siguranta si cu responsabilitate a tehnologiei. De asemenea, aceasta ii ajuta pe parinti sa ii responsabilizeze pe cei mici cu privire la siguranta pe internet si timpul petrecut in fata ecranului.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Internet copii Siguranta copii Acces internet copii Copii internet Copiii si internetul

Articole recomandate

Citeste si despre