Cum sa cresti cel mai dragut si bun copil din lume

/ / Modificat: 2011-09-09
Cum sa cresti cel mai dragut si bun copil din lume

Fiecare parinte vrea ca micutul lui sa fie cel mai bun, dragut, nobil si generos copil din cati exista in lume. Si nu este deloc un tel imposibil de atins, atata timp cat are la-ndemana cele mai simple, dar si cele mai eficiente metode de a reusi.

Lasa-l sa te ajute la treburi, mai ales daca vrea

Copiii sunt adesea dornici si interesati sa ajute. Doar parintii le taie din entuziasm atunci cand le spun ca sunt prea mici. Este de datoria ta sa ii ajuti sa-si dezvolte un spirit darnic si ajutator, sa ii lasi sa fie cei care sar in ajutor cand ceilalti au nevoie de ei. Permite-le sa te ajute la tot ce isi doresc! Vei gasi tu ceva potrivit de facut pentru ei, chiar si in cele mai complicate treburi!

Dezvolta-i spiritul de echipa

Copilul trebuie sa fie dornic si sa stie cand anume sa intervina in a ajuta pe cineva, cum sa colaboreze cu alti copii si cum sa coopereze in atingerea unui scop comun. Implica-l in activitati de familie si lucrati ca o echipa pentru ca el sa vada cum se face. Invata-l cum sa se adapteze acestui stil de lucru. Este o calitate care il va ajuta mult in viata.

Invata-l sa fie respectuos

Principiul dupa care trebuie sa se ghideze copilul in interactiunile cu ceilalti si la fiecare pas pe care il face in public este "Respecta si vei fi respectat!". Invata-ti copilul ce este respectul, cat de important este si cate avantaje va avea de pe urma lui.

Incurajeaza-l sa aiba grija de mediu si natura

Copilul trebuie invatat inca de mic cat de important este sa aiba grija de natura si de mediul in care traieste, pentru a fi sanatos. Cu pasi mici, dar siguri, ajuta-l sa descopere ca este gresit sa arunce hartii sau gunoaie pe jos sau sa distruga natura, rupand flori sau copacei. Invata-l sa recicleze si sa se transforme intr-un mic adept al tendintei ecologice!

Invata-l sa fie generos

Darnicia este o virtute care se dobandeste. Si cel mai bine o poate invata de la tine. Fii un exemplu pentru cel mic facand frecvent acte caritabile si fiind tot timpul generoasa cu ceilalti. Implica-l si pe el in actiunile de voluntariat.

Nu ii critica greselile sau esecurile

Incurajeaza-l sa mearga mai departe. Greselile fac parte din viata ta si a micutului, in fiecare zi. Ele trebuie sa va inspire sa mergeti mai departe si sa gasiti solutii pentru a le indrepta. Lauda intotdeauna eforturile copilului tau si ofera-i permanent curajul de a merge mai departe, mai ales atunci cand simte ca cedeaza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Generozitate copii Comportament Comportament copii Generozitate copii Incurajare copii

Articole recomandate

Citeste si despre