"Ritualul de somn" care iti va face bebelusul sa doarma toata noaptea, recomandat de pediatru

/ / Modificat: 2019-04-10

Dezvoltarea si cresterea copilului au o relatie directa cu programul de somn. Cu cat doarme mai bine noaptea, cu atat veti avea parte amandoi de o zi linistita. El nu va fi obosit sau nervos.

Pediatrul Priscilla Zanotti Stagliorio din Sao Paulo a explicat "ritualul de somn" care poate functiona foarte bine cu copiii.

Ritualul de somn

Unii pasi simpli te pot ajuta sa faci copilul sa adoarma mai usor. Ideea este de a relaxa corpul, astfel incat acesta sa se obisnuiasca sa doarma la un moment dat.

Sa fie intuneric in casa

Inchide luminile si lasa doar veioza din camera bebelusului. Astfel se creeaza un mediu cu lumina partiala, fara prea mult zgomot, astfel incat cel mic sa inteleaga ca este timpul sa mearga la somn.

Baie cu apa calda

Aproape de ora de culcare, fa-i o baie calda copilului. Apa, de obicei, relaxeaza si ii permite celui mic sa doarma bine toata noaptea.

Fa-i masaj

Masajul este un aliat mare atunci cand vine vorba de relaxare. Copilul este mai calm si poate dormi mai bine. Masajul ajuta chiar si la inchegarea legaturii cu mama.

Citeste-i o poveste sau ascultati o muzica relaxanta

Cand asezi copilul in pat poti sa-i spui o poveste sau chiar sa ascultati muzica relaxanta. Vorbind cu el cu calm il va ajuta sa aiba o noapte cu somn linistit.

Poate ca la inceput exista o ingrijorare, dar in timp copilul intelege ca aceasta rutina este importanta pentru dezvoltarea sa si ca trebuie sa o urmeze.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ritual de culcare Program somn Program somn copii

Articole recomandate

Citeste si despre