9 jocuri distractive pentru copii inainte de culcare

/ / Modificat: 2018-05-25
9 jocuri distractive pentru copii inainte de culcare

Momentul in care trebuie sa iti culci copilul poate fi o provocare – stii ca cei mici au nevoie de distractii si activitati pana la ora de culcare, dar nu vrei sa il agiti prea tare ca sa nu devina extrem de obosit si sa refuze sa se culce.

Jocuri distractive pentru copii pe care sa le incerci

Daca ai epuizat toate variantele pentru ce distractii sa mai faceti impreuna inainte de culcare si nu ai inspiratie, uite cateva jocuri distractive pentru copii pe care sa le incerci:

1. Jocul de-a spionul

Cititi carti de povesti ilustrate sau rasfoiti albume de fotografii si intreaba-l pe cel mic sa depisteze anumite obiecte sau persoane. De exemplu, roaga-l sa gaseasca pisica din Alice in Tara Minunilor, sau poza in care tu purtai ochelari de soare.

2. De-a v-ati ascunselea

Ca sa faci un joc din pregatirea de dinainte de culcare, ascunde pijamalele, jucariile de plus, cartile de povesti, periuta de dinti si asa mai departe. Cum gaseste unul dintre obiecte, va trebui sa il foloseasca, adica sa imbrace pijamalele, sa se spele pe dinti, sa isi culce jucaria de plus preferata. Vei vedea ca nici nu isi da seama cand este gata de culcare!

3. Plimbarea prin gradina

Inainte de culcare, poti sa scoti copilul in aer liber sa faca putina activitate fizica fara sa se oboseasca prea mult. Daca ai o casa la curte, stinge luminile de afara, aprinde niste torte si plimbati-va prin gradina in cautare de insecte si ascultand sunetele noptii. Sfarsiti prin a ura noapte buna bufnitelor, liliecilor, greierilor si restului de vietati nocturne.

4. Vanatoarea de comori

Creaza un eveniment din strangerea jucariilor imprastiate in timpul zilei si anunta-l pe cel mic ca urmeaza o vanatoare de comori, in care trebuie sa gaseasca toate piesele de Lego, toate cuburile de lemn si toate piesele din puzzle, pe care mai apoi sa le puna la locul lor. La sfarsit, ofera-i o recompensa, fie o poveste in plus la culcare, fie un abtibild cu eroul lui preferat.

5. Spectacol de papusi

Foloseste-ti degetele, sau papusi daca vrei, pentru a crea un spectacol sau o poveste pentru copilul tau. Poti chiar sa faci proiectii pe tavan, folosindu-te de lumini si umbre, poti folosi diferite tonalitati ale vocii pentru diferite personaje si implica-l pe cel mic in firul povestirii.

6. De la A la Z

In fiecare seara inainte de culcare, roaga-l pe cel mic sa se gandeasca la cat mai multe cuvinte posibile, folosind literele alfabetului.

7. Jurnalul

Tine un caiet de desenat si niste creioane langa pat si pune-l pe cel mic sa iti deseneze despre cum si-a petrecut ziua, ce si-ar dori sa viseze cand adoarme, sau ce asteapta cu nerabdare sa faca in urmatoarea zi.

8. Prezentator de stiri

Roaga-ti copilul sa se prefaca ca este prezentator de stiri la televizor si pune-l sa iti spuna stirile zilei in amanunt; pot fi subiecte amuzante sau serioase si ai putea sa pretinzi si tu si sa faci pe prezentatorul de stiri cu propria-ti zi.

9. Jocuri de ghicit

Alege un obiect din camera copilului si pune-l pe cel mic sa ghiceasca ce ai ales. Da-i indicii privind forma, culoarea sau scopul in care este folosit obiectul, dupa care alterneaza rolul cu el.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ora culcare copii Ritual de culcare

Articole recomandate

Citeste si despre