Diversificarea la bebelusi

Intrebare:

- am un bebelus de 7 luni si jumatate, care pina la virsta de 6 luni a fost alimentat exclusiv la sin; diversificarea a inceput initial cu emotii, pentru ca acum sa aiba 3 mese: fruct cu brinza de vaci, legume cu carnita sau galbenus, cereale cu lapte, si restul lapte la san sau formula, asta ptr. ca doresc sa-l intarc, datorita faptului ca trebuie sa ma intorc la serviciu.Nelinistea mea rezida in faptul ca bebele nu primeste cei 500ml lapte, cit ar trebui minim, bineinteles m-am muls, am cintarit si am observat timp de vreo citeva sapt.Ar trebui sa ma ingrijorez, credeti ca e vorba de suplimentare cu calciu? sau sa-l las in pace pe copil?cum pot fii sigura ca primeste din alimentatie calciul de care are nevoie? multumesc de ajutor, de raspuns

Raspuns:

Daca bebelusul dumneavoastra nu mai primeste toata cantitatea de lapte pe care i-o oferiti nu trebuie sa insistati. Introduceti-i in alimentatie alte preparate lactate pentru aportul de calciu: iaurt, branzica de vaci, cereale cu lapte sau gris cu lapte etc.

In general, daca mananca bine, primeste o alimentatie solida variata si echilibrata si consuma alte preparate lactate, nu este necesara suplimentarea cu preparate de calciu.

Exista si unele cazuri, copii prematuri sau sugari care primesc sub 400 ml de lapte/zi fara a consuma alte lactate, sau cei alimentati cu preparate dietetice de lapte sarac in lactoza, la care este necesara administrarea medicamentoasa de calciu dar aceasta se face numai la recomandarea pediatrului.Profilaxia rahitismului cu preparate de vitamina D este insa obligatorie la toti copiii pana la 18-24 de luni.

Un consult la medicul de familie sau la pediatru, ar fi de ajutor pentru a depista eventuale semne ale unei carente de calciu.

Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul