Medicul Valeriu Gheorghita: Profesorii vor fi printre cei vaccinati cu prioritate

/ / Modificat: 2021-01-06
Medicul Valeriu Gheorghita: Profesorii vor fi printre cei vaccinati cu prioritate

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, a declarat ca profesorii vor avea prioritate la vaccinarea impotriva COVID-19. 

"Este prevazut in strategia de vaccinare - personalul din invatamant este inclus in personalul care deserveste activitatile esentiale. (...) Cati dintre ei, nu pot sa va dau un raspuns ferm. Vorbim de un procent de intentie de vaccinare de 50%. Vom vedea in final care va fi intentia reala de vaccinare si efectiv persoanele care se vor vaccina din acest domeniu al invatamantului. Ceea ce tine de noi si de organizarea campaniei de vaccinare este sa cream mediul favorabil prin care aceste persoane daca doresc sa se vaccineze sa aiba acces la vaccinare.

Momentul exact in care se va intampla acest lucru si accesul personalului din invatamant urmeaza a fi stabilit in perioada urmatoare, dar si aici lucrurile nu trebuie sa fie privite matematic pentru ca vorbim de un proces dinamic si care depinde de ritmul de livrare al dozelor de vaccin si de adresabilitatea persoanelor catre centrele de vaccinare", a declarat dr. Valeriu Gheorghita.

Acesta a precizat ca numarul profesorilor care se vor vaccina va fi cunoscut mai precis la sfarsitul lunii ianuarie sau la inceputul lunii februarie.

Ministerul Educatiei a trimis o adresa tuturor inspectoratelor scolare judetene, dar si tuturor universitatilor, pentru a realiza o situatie a angajatilor dispusi sa se vaccineze. Statistica trebuie finalizata pana in 15 ianuarie la ora 16.00, fiind unul dintre factorii luati in calcul pentru redeschiderea scolilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccin anti covid

Articole recomandate

Citeste si despre