Apelul medicilor catre femeile insarcinate: "Nu amanati vaccinarea impotriva Covid"

/ / Modificat: 2021-10-21
Apelul medicilor catre femeile insarcinate:

Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania a facut un apel catre toate femeile insarcinate. Medicii le transmit acestora recomandarea de a nu amana vaccinarea impotriva covid dupa nastere. Ar putea fi prea tarziu, spun specialistii.

”Nu amanati vaccinarea pana dupa nastere! Ar putea fi prea tarziu. Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania face un nou apel catre toate gravidele de a se vaccina cat mai repede impotriva Sars-Cov-2. Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul”, este mesajul postat pe pagina oficiala de Facebook privind vaccinarea, scrie news.ro.

Conform sursei citate, toate datele acumulate in ultimele 19 luni confirma fara dubiu ca:

1. Boala Covid-19 la gravide creste riscul de nastere prematura, dezlipire de placenta, moartea fatului in uter, spitalizare in ATI si deces al mamei.

2. Vaccinarea scade riscul de infectie cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori

3. Vaccinarea scade riscul de boala Covid-19 severa si de a ajunge la spital e de 10 ori

4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori

5. Vaccinarea gravidei protejeaza nou-nascutul. Anticorpii dezvoltati de mama dupa vaccinare ajung si la fat atat prin placenta, inainte de nastere, cat si prin laptele matern, dupa nastere.

6. Vaccinul este sigur pentru gravida si fat.

7. Vaccinarea nu afecteaza in nici un fel fertilitatea feminina sau masculina, nici prezenta si nici viitoare. Boala COVID, in schimb, poate afecta grav fertilitatea.

”Nu amanati vaccinarea pana dupa nastere! Ar putea fi prea tarziu. Nu va riscati viata si viata copilului pe care il asteptati. Cu un singur gest simplu, sigur si la indemana, puteti sa va protejati, impreuna cu bebelusul”, se mai arata in mesajul transmis de prof. univ. dr. Radu Vladareanu, presedintele Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Romania.

Taguri Femei insarcinate Vaccin anti covid Vaccin anti covid

Articole recomandate

Citeste si despre