10 tipuri de parinti care nu sunt pe placul profesorilor

/ / Modificat: 2018-04-26
10 tipuri de parinti care nu sunt pe placul profesorilor

Sigur, iti doresti tot ce e mai bun pentru copilul tau. Te faci luntre si punte in fata educatoarei sau invatatoarei pentru ca micutul sa aiba parte de cea mai buna educatie, iar ceea ce invata la gradinita sau scoala sa fie in concordanta cu valorile tale parentale si cu educatia pe care tu i-o oferi copilului.

10 tipuri de parinti care nu sunt pe placul profesorilor

Iata zece tipuri de parinti care nu sunt pe placul profesorilor. Daca te numeri printre ei, poate ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte sa mai intervii pe langa educatoare sau invatatoare pentru "puiul" tau.

1. Parintele care crede ca micutul lui e special

Acest parinte cere tot timpul exceptii pentru copilul lui. "Stiti, el e mai sensibil! Mai bine nu il scoateti afara". De fapt, pentru profesori, fiecare copil e unic in felul lui.

2. Parintele care traieste intr-o bula magica

El are impresia ca de copilul trebuie sa se ocupe altii. Asa ca acest parinte cere ca micutul sa aiba performante, fara niciun fel de implicare din partea lui ca parinte si fara nici un fel de efort acasa din partea micutului.

3. Parintele care se crede superior profesorului

El trateaza orice cadru didactic de sus. Ii da lectii profesorului despre ce sa faca si parca il invata cum sa predea. Iar atunci cand are o nemultumire nu sta la discutii cu profesorul, merge chitit la director sa faca reclamatie.

4. Parintele "bagaret"

Acest tip de parinte este peste tot si se baga in toate chestiunile, fie care e vorba de temele copilului sau de responsabilitatile grupului de parinti. Acest parinte nici macar nu isi lasa copilul sa isi stranga singur lucrurile sau sa se lege la sireturi.

5. Parintele "fantoma"

Sau parintele care nu apare niciodata la scoala! Este adevarat ca poate fi o persoana foarte ocupata, dar nu tine in niciun fel contactul cu invatatoarea sau ceilalti parinti. Nu intreaba nimic despre copilul lui, nu participa la nici o sedinta sau serbare.

6. Parintele fara limite

Este acea persoana care contacteaza profesorul la orice ora, oricand, nu conteaza ca e miezul noptii sau weekend. Cere mereu sa "verifice" ceva, vrea mereu sa stea de vorba cu profesorul. Iar discutiile sau mesajele sunt foarte lungi.

7. Parintii care se afla intr-o competitie vesnica

De obicei este vorba de un cuplu de parinti care se lupta pentru custodia copilului. Nu comunica unul cu celalalt si intra intr-o adevarata competitie pe tema "cine se ocupa mai bine de copil". Iar din aceasta competitie cel care are cel mai mult de pierdut este cel mic.

8. Parintele sef care trateaza scoala ca pe o afacere

Pentru acest parinte profesorul este un angajat, nu un partener: este platit si trebuie sa faca acele lucruri pentru care este platit. Si evident, parintele poate cere socoteala pentru banii lui.

9. Parintele care uraste profesorii

Acesta crede ca persoanele care practica meseria de dascal o fac doar ca sa aiba din ce sa traiasca si pentru ca nu au alte alternative. Mai mult, nu pare sa tina cont de faptul ca ar putea exista profesori pasionati de ceea ce fac.

10. Parintele dramatic

Este genul care face din orice incident, indiferent cat de banal, o adevarata drama, despre care trebuie sa afle intrega conducere a scolii si evident, toti parintii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesori copii

Articole recomandate

Citeste si despre