Cum se va desfasura vaccinarea copiilor in scoli. Explicatiile oferite de Valeriu Gheorghita

/ / Modificat: 2021-08-26
Cum se va desfasura vaccinarea copiilor in scoli. Explicatiile oferite de Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare in Romania, a explicat cum va decurge imunizarea elevilor in scoli, odata cu debutul noului an scolar. 

In scolile unde va fi posibil vor fi deschise cabinete de vaccinare, iar in altele se vor utiliza echipe mobile, ce se vor prezenta dupa ce la nivelul scolii se vor face niste liste cu cei care doresc sa se vaccineze, angajati din invatamant, elevi, dar si rude ale acestora.

„Cum va avea loc efectiv procesul de vaccinare? Vor fi cu siguranta unitati de invatamant unde vom putea organiza cabinete de vaccinare de sine statatoare care sa functioneze pe perioada in care exista o adresabilitate in randul unitatii de invatamant si, de asemenea, foarte probabil ca in majoritatea cazurilor – acolo, de pilda, unde unitatea de invatamant are in proximitate un centru de vaccinare nu se justifica sa mai organizam un alt cabinet sau un alt punct de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghita marti dupa amiaza, intr-o conferinta de presa.

„Practic, ne dorim ca fiecarei unitati de invatamant sa ii fie alocata o echipa mobila si unitatea de invatamant, periodic, sa centralizeze persoanele care doresc sa se vaccineze. In felul acesta se stabileste un interval orar, o zi in saptamana, se identifica spatiul unde se poate organiza activitatea de vaccinare”.

Taguri Schema nationala de vaccinari Vaccin anti covid

Articole recomandate

Citeste si despre