Fertilizare in vitro

/ / Modificat: 2010-09-03
Fertilizare in vitro

Cuplurile din Sibiu, care nu pot avea copii prin metode naturale, pot beneficia acum, in orasul lor, de tratament specializat. Miercuri s-a deschis in cadrul Clinicii Polisano primul Centru de Fertilizare in Vitro din Sibiu si al patrulea din tara.


Cuplurile din Sibiu, care nu pot avea copii prin metode naturale, pot beneficia acum, in orasul lor, de tratament specializat. Miercuri s-a deschis in cadrul Clinicii Polisano primul Centru de Fertilizare in Vitro din Sibiu si al patrulea din tara.

Desi este abia la inceput, in cadrul centrului, dotat cu aparatura ultramoderna, de ultima generatie, au fost initiate deja procedurile de fertilizare in vitro pentru sapte cupluri de tineri, iar alte 30 de familii si-au exprimat orinta de a beneficia de un asemenea tratament.

Premiera sibiana

In Sibiu s-a deschis, miercuri, cel de-al patrulea centru de fertilizare in vitro din tara, in cadrul Clinicii Polisano. La eveniment au participat toate marile personalitati ale urbei.

  Prefectul Ion Ariton, Ioan Manitiu, directorul Autoritatii Judetene de Sanatate Publica, Constantin Oprean, rectorul Universitatii "Lucian Blaga" si Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu au tinut sa salute aceasta initiativa si sa-si exprime bucuria ca un astfel de centru exista si la Sibiu. Cel mai emotionat a fost insa Ilie Vonica, managerul Polisano. "Centrul a fost proiectat in cadrul clinicii inca de la constructia acesteia, cu scopul de a veni in ajutorul cuplurilor care doresc sa isi indeplineasca astfel un vis nerealizat. Ma gandesc de foarte multi ani la acest proiect. Pentru a-l pune in practica, am pus bazele unei colaborari de specialitate cu o echipa care desfasoara cu succes aceasta activitate intr-o clinica privata din Viena, sub coordonarea doctorului Strohmer Heinz" spune doctorul Ilie Vonica.  

Primele cazuri

Pina in prezent, au initiat procedurile pentru fertilizare in vitro sapte cupluri, iar alte 30 si-au exprimat dorinta de a urma un astfel de tratament. Cheltuielile necesare unei astfel de proceduri au fost estimate la 4.000 de euro, dintre care aproximativ 2.00 de euro inseamna numai tratamentul medicamentos.

Doctorul Strohmer Heinz, specialistul vienez invitat la inaugurare, spune ca rata de succes la tehnicile de fertilizare in vitro este de 50 la suta, iar etapele procesului sint deosebit de dificile si meticuloase, pentru ca trebuie luat in calcul in primul rind stresul emotional al partenerilor, si apoi problema lor fiziologica.

Tehnici moderne

Centrul de fertilizare in vitro din Sibiu ofera asistenta medicala de specialitate pentru tratamentul infertilitatii cuplului si reproducerea umana asistata. La Polisano se folosesc cele mai noi tehnici si proceduri in domeniu, cum ar fi stimularea ovulatiei, tratamentul hormonal pentru partenera sau pentru parteneri, punctia ovariana pentru prelevarea foliculilor ovarieni, inseminarea intrauterina de sperma, fertilizarea in vitro, injectarea intracitoplasmatica de sperma - ICSI, embriotransferul si conservarea prin inghetare a spermei si embrionilor. Pe linga laboratorul ultradotat, centrul cuprinde si camere special amenajate in care pacientele se pot relaxa si reface dupa fiecare etapa a procedurii.

In vitro

Primul copil conceput prin fertilizare in vitro s-a nascut in Anglia, in urma cu 28 de ani. De atunci metoda s-a extins in intreaga lume. In Romania, primul astfel de centru a fost inaugurat in 1995 la Timisoara. Au urmat apoi Bucurestiul si Clujul. La nivel mondial se considera ca rata de reusita a embriotransferurilor este de 25-35%.

Sursa: Monitorul de Sibiu

13 Octombrie 2006

Discuta cu celelalte aspirate pe forum in subiectele:

Clubul FIV-oaselor

FIV Debrecen


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre