5 femei de succes din toate timpurile

/ / Modificat: 2024-04-29
5 femei de succes din toate timpurile

Te-ai gandit vreodata care au fost cele mai de succes femei din toate timpurile? Chiar daca ar putea fi o selectie dificila, deoarece numeroase femei au adus contributii importante de-a lungul timpului, am selectat doar cinci reprezentante ale sexului frumos care, prin realizarile si carisma lor, au ramas in istorie.

1. Cleopatra (69 i.Hr. - 30 i.Hr.)


Nu ai cum sa nu fi auzit de Cleopatra. Ea  a fost una dintre cele mai influente conducatoare din Antichitate, ultima regina a Egiptului Ptolemaic si a reusit sa-si mentina puterea prin diplomatie si aliante politice inteligente. Cleopatra este cunoscuta pentru frumusetea si inteligenta ei, dar si pentru abilitatile diplomatice remarcabile, care au influentat cursul istoriei.


2. Marie Curie (1867 - 1934)


Marie Curie a fost o fiziciana si chimista polonezo-franceza, cunoscuta pentru descoperirile sale fundamentale in domeniul radiologiei si al radioactivitatii. Ea a fost prima femeie care a primit un Premiu Nobel si singura persoana care a fost recompensata cu Premiul Nobel in doua domenii stiintifice diferite (Fizica si Chimie).


3. Rosa Parks (1913 - 2005)


Poate mai putin cunoscuta, Rosa Parks a fost o activista americana pentru drepturile civile, cunoscuta pentru refuzul ei de a ceda locul in autobuz unui pasager alb in Montgomery, Alabama, in 1955. Acest act de protest a fost catalizatorul pentru miscarea pentru drepturile civile din Statele Unite si a jucat un rol important in eliminarea segregarii rasiale in transportul public.


4. Malala Yousafzai (n. 1997)


Malala Yousafzai este o activista pentru drepturile femeilor si pentru educatie din Pakistan. Ea a devenit cunoscuta la nivel mondial dupa ce a supravietuit unei tentative de asasinat in 2012, realizata de talibani pentru ca a pledat pentru dreptul la educatie pentru fete. Malala a continuat sa fie un avocat puternic pentru drepturile copiilor si ale femeilor si a devenit cea mai tanara laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2014.


5. Jane Goodall (n. 1934)


Jane Goodall este o primatologa britanica si antropologa care a revolutionat intelegerea noastra asupra comportamentului primatelor. Ea este cunoscuta pentru munca sa de cercetare in Parcul National Gombe Stream din Tanzania si pentru eforturile sale continue de conservare a habitatului si a speciilor amenintate.


Aceste femei de succes au avut un impact semnificativ asupra lumii in care traim si au inspirat generatii intregi de oameni sa urmareasca visele lor si sa lupte pentru schimbari pozitive in societate.

Sursa: Judy.ro
foto: pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femei de cariera

Articole recomandate

Citeste si despre