Expert in sanatate despre programul vitamina D pentru copii: "Organizația Mondiala a Sanatatii NU recomanda deocamdata astfel de programe!”

/ / Modificat: 2019-02-04
Expert in sanatate despre programul vitamina D pentru copii:

Zilele trecute, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca ar trebui sa existe un program national de administrare a vitaminei D copiilor din Romania.

Un expert in sanatate, Vlad Mixich, scrie insa pe Facebook ca nu exista date care sa dovedeasca ca aceste suplimente de vitamina D sunt eficiente pentru e preveni malnutritia.

Mesajul integral al lui Vlad Mixich:

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune in prezent ca NU exista suficiente date care sa dovedeasca ca suplimentele de vitamina D acordate copiilor prin programe in masa chiar sunt eficiente in a preveni malnutritia. Deci Organizatia Mondiala a Sanatatii NU recomanda deocamdata astfel de programe! Mai mult, mai spune OMS, vitamina D poate fi utila doar copiilor cu risc crescut de rahitism care beneficiaza de expunere solara limitata (ca cei din zonele arctice) sau la cei cu pigment inchis al pielii.

[...] in Romania nu sunt majoritari nici copiii de eschimosi, nici cei de negri....

Precizare pentru parinti: existe diferente consistente intre o recomandare medicala facuta intr-un caz particular si o recomandare de politica de sanatate destinata unei populatii numeroase. Astfel, desi administrarea de vitamina D bebelusului dumneavoastra poate fi foarte folositoare, un program care sa dea gratuit vitamina D "tuturor copiilor din Romania", nediferentiat pe categorii de varsta, populatie, risc, etc, nu este recomandat in prezent putand produce mai multă risipa inutila a unor fonduri pretioase care pot fi folosite mai eficient pentru sanatatea romanilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vitamina d

Articole recomandate

Citeste si despre