Vitamina D si vitamina C, aliatii cei mai puternici pentru o imunitate de fier in sezonul rece

/ / Modificat: 2022-10-20
Vitamina D si vitamina C, aliatii cei mai puternici pentru o imunitate de fier in sezonul rece

Cand spui sezonul rece, te gandesti la culorile toamnei, la vreme mohorata, ploi, zapada, sarbatori de iarna, zile mai scurte, dar si la raceli si gripe, mai ales daca esti parinte. Principala grija devine intarirea imunitatii copilului, fie ca este bebelus, fie ca merge deja la cresa, gradinita sau la scoala. Ai nevoie de doi aliati puternici si eficienti: vitamina D si Vitamina C!

Vitamina D, recomandata copiilor din prima zi de viata

Vitamina D mai este cunoscuta si drept „vitamina soarelui”, ea fiind produsa in mod natural de organism atunci cand pielea este expusa la lumina soarelui. Tocmai de aceea in sezonul rece, cand purtam mai multe haine, soarele este mai scump la vedere si zilele sunt mai scurte, putem avea nevoie de suplimente cu vitamina D.

Vitamina D

Vitamina D este recomandata copiilor inca din primele zile de viata, intrucat ajuta la asimilarea optima a calciului si a fosforului in intestinul subtire, la fixarea acestora in oase si dinti, pentru o mineralizare corecta, dar si la intarirea sistemului imunitar.

Aceasta substanta nutritiva are un rol esential pentru sanatatea organismului, fie ca o producem natural, fie ca o obtinem din surse naturale (alimente precum peste proaspat, oua, ficat, carne de vita si lactate), din alimente pentru copii imbogatite cu vitamina D, ca de exemplu cerealele Hero Baby, ori din suplimente alimentare.

Deficitul de vitamina D nu duce doar la scaderea imuniatii, ci si la tulburari precum rahitismul.

Vitamina C, esentiala pentru sanatate

La fel ca vitamina D, vitamina C este un nutrient foarte important pentru sanatate. Desi unii ar putea crede ca este doar o vitamina acrisoara pe care o administram cand ne doare in gat sau cand suntem putini raciti, mai ales ca multi copii o accepta cu placere, ea este mult mai mult de atat. Carentele de vitamina C din organism pot avea efecte deosebit de grave pentru sistemul imunitar si functionarea organelor interne. Vitamina C controleaza cantitatea de hormoni suprarenali, controleaza degradarea celulara si are un puternic efect antioxidant, ajuta la digestie si la absorbirea in organism a altor vitamine si minerale, pentru o sanatate de fier.

Vitamina C

Deficitul de vitamina C poate produce dezechilibre grave in organism, cea mai cunoscuta boala pe care o genereaza fiind scorbutul. Carenta de vitamina C se manifesta prin oboseala extrema, apatie, scadere in greutate, anemie, dureri de oase, articulatii si muschi, hemoragii, caderea parului, vindecarea cu dificultate a ranilor si alte simptome extrem de neplacute.

Vitamina C se gaseste in cantitati generoase in legume si fructe (cartofi, morcovi, varza, spanac, ardei gras, broccoli, lamai, coacaze, kiwi, rosii, capsune etc.); unele alimente pentru copii sunt bogate in vitamina C, cum ar fi Organix Nutri Vita, dar aportul optim poate fi asigurat si cu suplimente alimentare.

Toata familia are nevoie de vitamina D si vitamina C

In sezonul rece, pentru o sanatate optima si o imunitate puternica, toti membrii familiei au nevoie de suplimente de vitamina D si vitamina C, nu doar cei mai mici.

Cu siguranta cunosti deja Colief Infant Drops, picaturile naturale care fac digestia laptelui mai usoara pentru sugari in primele luni de viata. Insa in gama Colief se regasesc si vitaminele despre care vorbim, tot sub forma de picaturi, pentru o administrare usoara in special copiilor mici.

Colief Vitamina D3 contribuie la cresterea normala si dezvoltarea oaselor copiilor, dar este eficienta si pentru mentinterea sanatatii sistemului osos la adulti. Ajuta, totodata, la functionarea normala a sistemului imunitar, atat de importanta in sezonul rece. Colief Vitamina D3 este usor de administrat, adaugandu-se din flaconul cu picurator in bauturi sau alimente, iar in cazul sugarilor picaturile se pot administra direct in gurita. Un singur flacon contine cantitatea necesara unui copil timp de un an, iar o familie de patru persoane, spre exemplu, va putea trece cu bine peste cele sase luni de sezon rece (octombrie - martie) cu doar doua flacoane. Foarte important este ca aceste picaturi nu contin arome, zahar adaugat, conservanti sau coloranti.

Colief Vitamina C contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar in sezonul rece; oin plus, creste la absorbtia fierului, contribuie la reducerea oboselii si extenuarii pe care le resimtim adesea in lunile de iarna, indiferent de varsta, la metabolismul energetic normal si la functionarea normala a sistemului nervos. Vitamina C este importanta pentru formarea colagenului necesar pentru functionarea normala a vaselor de sange, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor, pielii si a dintilor, toate - aspecte esentiale pentru dezvoltarea copiilor mici. Un flacon cu picurator este suficient pentru un copil timp de 2 luni, se poate administra usor, adaugat in bauturi, si, in plus, nu contine zahar, conservanti, arome artificiale, drojdii, amidon sau alergeni precum gluten, grau, nuci, soia si lapte.

Produsele mentionate sunt suplimente alimentare. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imunitate copii Vitamina C Vitamina d

Articole recomandate

Citeste si despre