De ce printul George poarta mereu pantaloni scurti

/ / Modificat: 2019-07-08
De ce printul George poarta mereu pantaloni scurti

Nu de putine ori micutul print George a aparut imbracat in pantaloni scurti, indiferent de vremea de afara.

Si multi s-au intrebat de ce baietelul apare la intalnirile oficiale in pantaloni scurti. Totul are legatura cu traditia care se respecta in familiile britanice nobile.

Inca din secolul al XVI-lea, baieteii din familiile aristocrate sau regale sunt imbracati in pantaloni scurti sau "culottes anglaises" pana la implinirea varstei de opt ani.

De ce poarta printul George pantaloni scurti

William Hanson, expert in eticheta, a explicat ca baieteii din familiile de elita, aristocrate si regale poarta pantaloni scurti pentru ca ilustreaza foarte bine statutul lor si al copiilor. Sa iti imbraci micutul in pantaloni lungi e un gest "suburban", care nu denota clasa, in timp ce pantalonii scurti denota "eleganta, stil, statut superior".

"E o chestie englezeasca sa-ti imbraci mostenitorul asa. Pantalonii lungi sunt pentru copii mai mari si barbati. Cand iti imbraci micutul cum dicteaza eticheta, faci o declaratie subtila legata de statutul tau, de clasa din care faci parte, transmiti lumii ca esti de spita nobila", a spus specialistul.

"Cu toate ca vremurile se schimba, sa iti imbraci copilul in pantaloni lungi este un gest asociat culturii suburbane si clasei mijlocii. Ducesa de Cambridge nu poate face o asemenea greseala de stil si nici nu a comis-o pana acum cand a venit vorba de vestimentatia micutului George", a adaugat Hanson.

Si tatal si unchiul sau purtau pantaloni scurti

print-pantaloni

Si printii William si Harry erau imbracati in pantaloni scurți, chiar daca afara temperaturile nu erau prea prietenoase si abia de la varsta de opt ani au fost considerati suficient de "maturi" ca sa treaaca la pantaloni lungi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Printul george Printul william copii

Articole recomandate

Citeste si despre