Printul George ar putea renunta la atributiile de mostenitor. Ipoteza uimitoare despre stranepotul reginei

/ / Modificat: 2022-02-11
Printul George ar putea renunta la atributiile de mostenitor. Ipoteza uimitoare despre stranepotul reginei

Printul George, cel mai mare dintre cei trei copii ai printului William, ar putea renunta la atributiile regale si ar putea refuza tronul dupa moartea tatalui sau, in favoarea distractiei si a libertatii. Ipoteza a fost lansata de un lider republican cu convingeri anti-regalitate, care crede ca al treilea in ordinea succesiunii la tron din familia regala britanica ar putea urma exemplul unchiului sau, printul Harry, si ar putea renunta la atributiile regale si la tron, pentru a duce o viata lipsita de presiuni.

Graham Smith, director executiv al Republic, un grup care cere incheierea monarhiei britanice, considera ca printul George este predispus sa calce pe urmele lui Harry si sa renunte complet la statutul de membru al familiei regale.

In 2020, printul Harry si sotia lui, Meghan Markle, au renuntat la titlurile regale si s-au mutat in Statele Unite, unde isi cresc cei doi copii: pe Archie si pe Lilibet, nascuta in vara anului trecut. Decizia a fost intens discutata la vremea respectiva, iar la mediatizare a contribuit si un interviu oferit ulterior de Meghan Markle lui Oprah. Fosta actrita, care i-a devenit sotie lui Harry, a povestit ca presiunea de pe umerii ei era imensa, cat timp a facut parte din familia regala, ca a suferit de depresie si ca erau zile in care isi dorea sa nu mai existe.

Printul George ar putea urma exemplul unchiului sau?

Smith considera ca exemplul dat de Harry si Meghan, care pot face ce vor, se pot distra cum vor, fara sa simta presiunea titlurilor regale ar putea fi un exemplu si pentru alti membri ai familiei regale; acestia ar putea dori sa mearga in aceeasi directie si sa se bucure de libertate deplina, in calitate de „civili”. Republicanul a adaugat ca presiunea de pe umerii unui viitor mostenitor al tronului este imensa si ca micul print este crescut in spiritul regalitatii inca din primii ani de viata.

„Nu stiu de ce, cand George va implini 18 ani, s-ar uita in viitor si s-ar gandi ca a fi ca tatal sau ca bunicul lui e o idee grozava, cand unchiul si verii lui ii vor arata ca exista un mod de viata mai usor”, a declarat liderul republican pentru Daily Express.

De altfel, presa britanica a scris in nenumarate randuri ca William si Harry au primit o educatie diferita in copilarie. In timp ce primul a crescut cu presiunea tronului pe umerii sai inca de mic, Harry a dus o viata mai libertina, marcata de distractie si presarata cu petreceri care s-au transformat in subiecte pentru presa tabloida.

Printul George este primul nascut al lui William si Kate Middleton si al treilea in ordinea succesiunii la tron, dupa printul Charles, bunicul sau, si printul William, tatal sau. El s-a nascut pe 22 iulie 2013 si mai are inca doi frati mai mici: printesa Charlotte, in varsta de sase ani si printul Louis, in varsta de trei ani.

Regina Elisabeta a II-a este unul dintre cei mai longevivi suverani din lume. In varsta de 96 de ani, Elisabeta a devenit regina a Regatului Unit in data de 6 februarie 1952. Recent s-au implinit, asadar, 70 de ani de la preluarea tronului. Suverana a anuntat ca, dupa moartea sa, Charles va primi titlul de rege, iar sotia lui, Camilla, va fi regina. Unii analisti sustin ca printul Charles ar putea sa abdice in favoarea fiului sau, William, si, astfel, printul George ar fi al doilea in ordinea succesiunii la tron. In Marea Britanie, tronul se mosteneste ereditar, iar primul nascut va deveni rege sau regina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Printul george

Articole recomandate

Citeste si despre