Un parinte a dat in judecata profesorii pentru greva, dar Tribunalul i-a respins cererea. Acum trebuie sa plateasca cheltuieli judecatoresti

/ / Modificat: 2023-06-09
Un parinte a dat in judecata profesorii pentru greva, dar Tribunalul i-a respins cererea. Acum trebuie sa plateasca cheltuieli judecatoresti

Greva din Educatie, declansata in data de 22 mai, continua si la ora actuala. Mii de profesori protesteaza in fata Guvernului, de unde vor pleca in mars la Cotroceni. Acestia spun ca nu vor renunta la greva pana cand nu li se va face dreptate. 

Intre timp, sute de parinti sunt revoltati din cauza ca nu isi mai pot duce copiii la scoala. Multi dintre ei spun ca nu au cu cine sa ii lase pe cei mici, in timp ce altii se intreaba cand vor recupera elevii prele pierdute din cauza grevei. 

O mama chiar a dat in judecata sindicatele din Educatie si a cerut constatarea ilegalitatii grevei. Potrivit G4Media, cererea femeii avea ca obiect „constatarea nelegalitatii grevei”, fiind indreptata impotriva a patru sindicate:

  • Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant;
  • Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”;
  • Uniunea Sindicatelor Europene din Educatie;
  • Federatia Nationala Sindicala „Alma Mater”.

CITESTE SI: Mediile elevilor vor putea fi incheiate doar cu 2 note pe materie, in acest an scolar

Tribunalul Bucuresti, insa, a respins vineri cererea depusa de aceasta, pe motiv ca a fost introdusa de o persoana fara calitate procesuala activa. Femeia este acum obligata sa plateasca suma de 1.760 lei catre Federatia Nationala Sindicala „Alma Mater”, reprezentand cheltuieli de judecata sub forma onorariului de avocat. Insa hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

  • Surse: hotnews.ro, g4media.ro
  • Foto: Facebook FSLIRomania

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Greva educatie 2023 Greva profesorilor

Articole recomandate

Citeste si despre