O fetita de un an si jumatate care a cazut in Dunare, salvata in ultimul moment

/ / Modificat: 2020-06-29
O fetita de un an si jumatate care a cazut in Dunare, salvata in ultimul moment

O fetita de un an si sase luni a fost salvata de la inec, dupa ce a cazut in Dunare dintr-o piscina gonflabila, in zona Insula Cailor din Galati.

Un ofiter din cadrul Penitenciarului Braila, aflat in timpul liber, a resuscitat-o pana la sosirea la fata locului a elicopterului SMURD, potrivit informatiilor furnizate de ISU Galati.

Fetita a fost luata de un val

Micuta se afla cu parintii pe malul Dunarii, unde se juca intr-o piscina gonflabila, cand a fost luata de un val si aruncata in larg, aceasta prinzandu-se in nsite crengi aflate pe malul apei.

"Intr-un moment de neatentie a parintilor ar fi intrat in Dunare, fiind gasita, din fericire, imediat, la aproximativ 20 de metri de locul in care se juca. Pana la sosirea elicopterului SMURD, fetitei i-au fost aplicate manevre de resuscitare de catre un barbat aflat in zona, fiind ulterior transportata la spital," a precizat Gabriela Costin, IPJ Galati, potrivit stirileprotv.ro.

Fetita a fost scoasa din apa de cativa inotatori aflati in zona, iar inspectorul de politie penitenciara, aflat in timpul sau liber, a resuscitat-o pana la sosirea la fata locului a elicopterului SMURD, timp in care micutei i-a revenit pulsul. 

Daca omul nu i-ar fi sarit in ajutor, copila risca sa moara, spun doctorii.

Fetita ar pute ramane cu sechele neurologice

Echipajul SMURD a preluat fetita si a transportat-o cu elicopterul la Spitalul de Copii din municipiul GalaĊ£i, in stare stabila, dar grava. 

"Putem spune ca, daca nu intervenea acea persoana, existau sanse foarte mari ca, pana la ajungerea echipajelor specializate, copilul sa fi fost decedat. Fetita este intr-o stare stabila in momentul de fata, echilibrata cardio-respirator, detubata, respira spontan. Din punct de vedere neurologic, nu este o stare generala buna, se pare ca hipoxia prelungita va lasa sechele neurologice," a declarat  Iuliana Moraru, Spitalul de Pediatrie Galati pentru sursa citata. 

Politistii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre