Reprezentant OMS: Pandemia din Europa este intr-o situatie "foarte ingrijoratoare"

/ / Modificat: 2020-04-08
Reprezentant OMS: Pandemia din Europa este intr-o situatie

Directorul regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Hans Kluge, a descris epidemia de coronavirus in Europa drept "foarte ingrijoratoare" si a indemnat guvernele sa acorde "o atentie deosebita" inainte de a lua masuri de relaxare, pentru a controla raspandirea COVID-19, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

"O crestere dramatica a cazurilor de-a lungul Atlanticului distorsioneaza ceea ce ramane o imagine foarte ingrijoratoare in Europa. Mai avem inca un drum lung de parcurs la maraton," a declarat dr. Hans Kluge, director regional al OMS pentru Europa.

La randul sau, dr. Bruce Aylward, consilier superior al directorului general al OMS, care a vizitat Spania, una dintre tarile cel mai puternic lovite de coronavirus a spus ca este prea devreme pentru a vorbi despre optimism, dar ca epidemia acolo "cu siguranta incetineste."

Germania, Austria, Cehia si Marea Britanie sunt primele tari europene care se pregatesc sa iasa, treptat, din izolare. Masura este menita sa combata criza economica declansata de pandemia de Covid-19.

La nivel global, decesele provocate de noul virus se apropie de 80.000.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oms Spania Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre