O romanca risca sa ajunga la inchisoare in Spania pentru ca nu si-a dus copilul la scoala

/ / Modificat: 2023-07-23
O romanca risca sa ajunga la inchisoare in Spania pentru ca nu si-a dus copilul la scoala

O romanca ar putea ajunge la inchisoare in Spania pentru ca nu si-a dus copilul la scoala. Acesta a abesentat nemotivat, iar femeia se scuza ca nu a putut sa il trezeasca dimineata. 

Potrivit autoritatilor, copilul a lipsit „nejustificat la mai multe cursuri, cu un absenteism care a ajuns la 95% in clasa a V-a”. Procurorii din Gijón, Spania, cer ca mama sa raspunda penal pentru aceste fapte, pentru ca ar fi actionat in mod deliberat.

Conform procurorului, romanca, mama a unui copil nascut in 2010, l-ar fi impiedat pe acesta sa mearga la scoala inca din anul 2016/2017, cand a inceput clasa I la o scoala publica din Gijón.

In acel an scolar, copilul a lipsit la 77% din cursuri, iar in urmatorul an a lipsit la 62% din orele de curs, in 2019-2020, rata absenteismului a fost de 58%, iar in 2020-2021 a mers la scoala doar la 5% din lectii, relateaza elcomercio.es.

Se pare ca nici interventia autoritatilor nu au facut-o pe mama sa constientizeze gravitatea situatiei, care i-au pus sanctiune pe salariul social. 

Femeia este unicul tutore al minorului si a fost chemata la Parchet pe data de 14 decembrie 2020. Atunci, ea le-a spus oamenilor legii ca nu l-a dus pe copil la scoala pentru ca nu l-a putut trezi dimineata. 

Parchetul considera ca faptele constituie infractiune de abandon de familie prevazuta de articolul 226.1 din Codul penal spaniol.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spania Copii scoala

Articole recomandate

Citeste si despre