Noile formulare pentru retete


Incepand de azi intra in vigoare noul formular de reteta pentru prescrierea medicamentelor compensate si gratuite. Principalul avantaj al noii retete, atat pentru medici, cat si pentru asigurati, este ca de acum incolo vor putea fi prescrise, pe acelasi formular, medicamente din toate cele trei liste de compensare, A, B si C.

Pentru a indeparta orice suspiciune ca vreun farmacist, profitand de necunoasterea medicamentelor de catre pacienti, ar putea elibera produse mai scumpe decat cele la pretul de referinta, compensate de CNAS in proportie de 50, 90 sau 100%, in functie de lista din care fac parte, in reteta s-a prevazut o rubrica pe care trebuie s-o semneze asiguratul sau imputernicitul acestuia.Prin semnarea acestei rubrici, beneficiarul retetei isi exprima acordul clar de a achizitiona produse mai scumpe decat cele de referinta. Farmacistul va trebui sa noteze pe reteta denumirea comerciala a medicamentelor eliberate si preturile acestora, precum si valorile de compensare, astfel incat asiguratul va putea verifica daca medicamentul propus de farmacist este cel de referinta sau daca este mai scump.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul