Un copil de 2 ani a murit dupa ce a inghitit mai multe bile magnetice dintr-o jucarie antistres

/ / Modificat: 2024-04-18
Un copil de 2 ani a murit dupa ce a inghitit mai multe bile magnetice dintr-o jucarie antistres

 

Un copil de 2 ani s-a stins din viata dupa ce a inghitit bile dintr-o jucarie magnetica. 

Parintii, romani, dar stabiliti in Germania, nu au stiut ca micutul inghitise bilele si au mers la mai multi doctori luni la rand pentru ca acesta se simtea rau. In cele din urma, baiatul s-a stins din viata, fara ca medicii sa isi dea seama ce s-a intamplat. 

Abia la autopsie, legistii au descoperit ca micutul inghitise mai multe bile magnetice. 

Intr-o postare emotionanta, mama si-a povestit drama si a sfatuit toti parintii sa isi supravegheze mereu copiii. Cu toate ca medicii din Germania i-au facut ecografie copilului, acestia nu au observat nimic suspect. Abia la autopsie s-a constatat ca micutul inghitise 5 bile magnetice. 

Aceasta jucarie antistres, foarte populara in randul copiilor, este formata din 200 de bilute magnetice, cu un diametru de 5 milimetri. Costa intre 50 si 100 si sunt importate din China. Ele pot fi un real pericol pentru copiii mici, spun medicii. 

"Copilul exploreaza lumea inca imediat dupa nastere cu gura. Gustul, tetina, sanul mamei il fac ca acolo, in sfera orala, sa-si gaseasca satisfactia, linistea si metoda initiala de invatare, de descoperire a lumii din jur. Daca substanta din care e facut corpul strain nu este radio-opaca, ea nu ajunge sa fie detectata nici macar pe radiografii", a explicat Mihai Gafencu, medic pediatru.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii 2 ani Jucarii

Articole recomandate

Citeste si despre