Ministrul Muncii: "Nu avem resurse. Parintii care stau cu copiii sunt platiti tot din banii nostri"

/ / Modificat: 2020-03-17
Ministrul Muncii:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis un apel catre romani in care ii indeamna sa mearga la serviciu, in plina pandemie de coronavirus, motiv pentru care, in Romania a fost declarata starea de urgenta.

Deja, "noi toti" ii platim pe cei care stau acasa cu copiii.Aceasta a atras atentia asupra faptului ca firmele si institutiile publice trebuie sa-si continue activitatea acolo unde se poate pentru ca altfel angajatii raman fara bani.

"Daca putem sa continuam activitatea, de la serviciu (institutie publica, firma), in conditii de igiena/compatibile cu cerintele de izolare sociala sau de acasa, e bine sa facem acest lucru. Nu muncim nici noi, nici cei din jurul nostru, nu avem de unde sa generam venituri.

De aceea spun ca prima noastra preocupare trebuie sa fie sa ne continuam activitatea. Pe moment poate ca nu ne dam seama dar prelungirea unei situatii de ne-munca inseamna mai putine resurse, pentru fiecare dintre noi. Nu vor exista venituri, daca nu muncim. Nu avem resurse.  

Inclusiv noua lege data de parlament privind acordarea zilelor libere pentru 1 parinte care sa ingrijeasca copilul la domiciliu vorbeste despre acordarea zilelor libere platite de stat (tot din banii nostri) DUPA epuizarea posibilitatii de a lucra la domiciliu. Acolo unde se poate, desigur. Ruperea legaturii cu mediul de lucru mai mult de o luna, cum este acum starea de urgenta, face mai dificila reintegrarea in activitate.   

Da, incurajez continuarea activitatii si va multumesc anticipat pentru ca sunteti de acord," a scris Violeta Alexandru, pe pagina de Facebook.

Pe 14 martie a fost promulgata legea "zile libere pentru parinti," in perioada in care institutiile de invatamant se inchid temporar, cum este cazul in aceasta perioada din cauza coronavirusului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul muncii Violeta alexandru

Articole recomandate

Citeste si despre