Se scurteaza concediul de crestere a copiilor? Anuntul facut de ministrul Muncii: "Romania acorda stimulente de insertie"

/ / Modificat: 2024-03-27
Se scurteaza concediul de crestere a copiilor? Anuntul facut de ministrul Muncii:

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a oferit primele detalii despre cererea Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) de a se scurta concediul de crestere a copilului, considerand ca acesta este prea lung.

Ministrul Muncii a precizat ca in Romania se incurajeaza intoarcerea mai rapida a mamelor la locul de munca prin acordarea stimulentului de insertie, care a si fost majorat.  

„Romania acorda stimulente de insertie pentru incurajarea celor care se intorc mai devreme la lucru. Valoarea stimulentului pentru cele care se intorc pana cand bebelusul implineste 6 luni este de 1.500 de lei, iar dupa 6 luni, 650 de lei”, a spus Raul Giuglea, purtator de cuvant, Ministerul Muncii.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat ce se va intampla cu concediul pentru cresterea copilului in Romania.

„Opinia mea, si ca ministru, si ca femeie, este faptul ca este important ca aceasta perioada sa ramana asa si ca aceasta perioada si optiunea pentru aceasta perioada sa fie a mamei, daca ramane cu copilul pana la varsta de doi ani sau daca se intoarce mai devreme. OCDE a venit cu o recomandare, obligatia noastra este sa o analizam”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu in exclusivitate la Antena 3.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concediu crestere copil Stimulent de insertie Ministrul muncii

Articole recomandate

Citeste si despre