Femeie confirmata cu coronavirus dupa ce a nascut la un spital privat din Bucuresti

/ / Modificat: 2020-03-24
Femeie confirmata cu coronavirus dupa ce a nascut la un spital privat din Bucuresti

Un caz cu coronavirus a fost confirmat la un spital privat din Bucuresti. E vorba despre o femeie care s-a internat pentru nastere, pe data de 13 martie.

Aceasta nu prezenta simptome si a declarat pe propria raspundere ca nu a calatorit in zone cu risc si nici nu a interactionat cu nicio persoana suspecta de COVID-19.

A facut febra in timpul operatiei de cezariana

In timpul operatiei de cezariana, femeia a facut febra si a recunoscut ca intrase in contact cu o persoana intoarsa din Spania.

La o saptamana dupa nastere a facut pneumonie, iar pe data de 23 martie rezultatul testului a aratat ca este infectata cu coronavirus.

"Am tinut inca din primul moment legatura cu autoritatile si am implementat toate masurile care se impun in aceasta situatie.

In data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat pentru nastere, prezentand contractii, fara vizite in alte unitati. La momentul internarii pacienta nu prezenta nici o simptomatologie specifica patologiei respiratorii acute si a declarant, in scris, pe proprie raspundere, ca nu a calatorit intr-o zona cu risc si nu a interactionat cu nici o alta persoana suspecta de COVID 19 sau care provine din zonele  galbene sau rosii, dupa cum sunt definite de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

In timpul operatiei de cezariana, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat in scurt timp. In acest context, pacienta a revenit asupra declaratiei, mentionand ca a intrat in contact cu o persoana recent intoarsa din Spania. Ca urmare, echipa medicala a contactat Directia de Sanatate Publica in vederea evaluarii cazului. La momentul respectiv, reprezentantii DSP au transmis institutiei noastre ca pacienta nu indeplineste criteriile pentru testare. La o saptamana de la nastere, timp in care evolutia a fost favorabila, pacienta a declansat un nou episod de febra, dezvoltand pneumonie. Astfel in data de 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigatii suplimentare, fiind reluate discutiile cu DSP in vederea testarii pentru COVID-19. 

De la momentul recoltarii pentru test, in conformitate cu protocoalele in vigoare si cu procedurile transmise de catre Ministerul Sanatatii, au fost puse in aplicare imediat masurile care se impun, pacienta fiind izolata. Mai mult, aceasta a fost carantinata fata de restul pacientilor si a personalului medical si auxiliar din maternitate, la ea avand acces doar medicul curant si asistenta, echipati corespunzator.

In seara de 23 martie, rezultatul testului pentru pacienta a fost confirmat pozitiv. Pacienta, alaturi de nou-nascut, au fost transferati catre Institutul de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals". Acestia se aflau intr-o stare buna, mama fiind cu simptomatologie respiratorie in remisie," se arata in comunicatului transmit de Medlife.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spital privat Bucuresti Coronavirus Gravida

Articole recomandate

Citeste si despre