Elevi cu cutii pe cap ca sa nu copieze la examen

/ / Modificat: 2019-10-21
Elevi cu cutii pe cap ca sa nu copieze la examen

Elevii unui liceu din India au fost obligati sa poarta cutii pe cap ca sa nu copieze la examene. Fata cutiilor era decupata, ca elevii sa vada doar biroul si foaia de examen, informeaza CNN.

Fotografiile facute de un angajat al liceului Bhagat din orasul Haveri au fost postate pe Facebook si s-au viralizat, iar scoala a fost aspru criticata. Ministrul Educatiei din India a descris practica ca fiind "innacceptabila."

"Nimeni nu are dreptul sa trateze elevii ca pe niste animale. Aceasta abatere va fi sanctionata," a spus ministrul.

Masura a fost optionala pentru elevi

Conducerea liceului si-a cerut public scuze si a oferit autoritatilor si o explicatie scrisa in legatura cu cele intamplate. 

Oficialii scolii au sublinitat ca testarea masurii a fost optionala pentru elevi, iar parintii au fost anuntati in avans. La experiment au fost implicati doar elevii care si-au dat acceptul. Din totalul de 72 de elevi care au dat examenul, doar 56 au avut cutii pe cap.

india

Elevii au venit cu propriile cutii si multi le-au dat jos dupa 15 sau 30 de minute, iar profesorii le-a cerut tuturor sa dea jos cutiile dupa o ora.

Conducerea a recurs la aceasta masura dupa ce s-a confruntat cu probleme mari din cauza copiatului. In 2015, unii parinti au escaladat peretii pentru a-si ajuta copii sa copieze.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Examen

Articole recomandate

Citeste si despre