Evaluarea nationala 2019

/ / Modificat: 2018-09-28
Evaluarea nationala 2019

Parca mai ieri iti duceai copilul de mana la gradinita, iar acum il mai desparte un an de prima zi de liceu, cand mai mult ca sigur nu va mai vrea sa mearga cu tine de mana!

Anul scolar 2018-2019 este un an cu emotii pentru elevii de clasa a VIII a, dar si pentru parintii lor. Ministerul Educatiei a publicat deja detaliile Evaluarii Nationale si calendarul examenelor de anul viitor, asa ca iata ce trebuie sa stii inca de pe acum despre cum si cand se vor desfasura examenele si detaliile repartizarii computerizate la liceu in ordinea preferintelor.

Inscrierea elevilor absolventi de clasa a VIII a in vederea participarii la programul de Evaluare Nationala se va face in perioada 3-7 iunie 2010, iar ultima zi de curs pentru ei va fi in data de 7 iunie 2019.

Elevii de clasa a VIII a vor incepe seria de examene cu proba scrisa la limba si literatura romana in data de 18 iunie 2019. Cea de a doua proba de examen este matematica, programata pentru data de 20 iunie 2019, urmata de limba si literatura materna (doar pentru elevii care au studiat aceasta disciplina in cadrul ciclului gimnazial) in data de 21 iunie 2019.

Primele rezultate ale probelor sustinute se vor afisa pe 25 iunie, in prima parte a zilei, urmand ca in aceeasi zi, in intervalul orar 14-20, toti elevii ce vor sa depuna contestatii sa isi inregistreze cererile.

Etapa finala a examenului de Evaluare Nationala va avea loc pe data de 29 iunie 2019, atunci cand este programata afisarea rezultatelor finale in urma contestatiilor.

Absolventii clasei a VIII urmeaza a completa cu ajutorul dirigintelui si impreuna cu parintii lor, optiunile din fisele de inscriere pentru admiterea la liceu in perioada 3-7 iulie 2019, iar Ministerul Educatiei precizeaza ca verificarea de catre elevi si parinti a fiselor si corectarea eventualelor greseli, dar si listarea fiselor corectate din calculator va avea loc intre 4 si 8 iulie 2019.

Vineri, 12 iulie 2019, urmeaza sa se faca repartizarea computerizata la liceu pentru elevii care au absolvit clasa a VIII in anul scolar 2018-2019.

Trebuie sa stii ca media de admitere pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvirea claselor a V a - a VIII a, care are o pondere de 20% in calculul mediei finale de admitere.

Iata care este topul celor mai bune licee de stat la nivel national in 2018:

1.Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti: 9,61 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

2.Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti: 9,57 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

3.Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti: 9,50 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

4. Colegiul National „Emil Racovită” din Cluj-Napoca: 9,45 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

5.Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti: 9,45 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evaluarea nationala Examen

Articole recomandate

Citeste si despre