Bebelusul, rivalul meu numarul unu
 

Copilul se joaca frumos cu toate jucariile pe care si le doreste, are parte de toata atentia si afectiunea parintilor. Aceasta este lumea lui de basm, in care totul e perfect. Dar, la un moment dat, lovitura de teatru: mami si tati ii explica micutului ca in curand va trebui sa imparta tot ce are, mai ales dragostea parintilor, cu un bebe. Iar peste cateva luni apare “competitia”, un bebe mic si neajutorat, pe care de cele mai multe ori copilul mai mare il percepe ca pe un rival la atentia mamei.

In aceasta situatie, parintii trebuie sa ii explice copilului ca si bebe face parte din familie si ca cei doi micuti au drepturi egale, ca nu e cu nimic mai presus unul fata de celalalt. Din acelasi motiv, pentru a stabili egalitatea dintre cei doi copii, este important ca parintii sa nu il responsabilizeze pe fratele mai mare, incarcandu-l cu sarcina de a avea grija de cel mic.


(Andrada Floria)  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National   

Foto: Jurnalul National

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul