UNICEF: Profesorii sa aiba prioritate la vaccinurile anti-COVID-19, asa incat scolile sa stea deschise

/ / Modificat: 2020-12-15
UNICEF: Profesorii sa aiba prioritate la vaccinurile anti-COVID-19, asa incat scolile sa stea deschise

BUCURESTI, 15 decembrie 2020 – „Pandemia de COVID-19 a perturbat educatia copiilor din lumea intreaga. Vaccinarea cadrelor didactice reprezinta un pas important spre revenirea la normal in educatie. 

La apogeul lor, la finalul lunii aprilie 2020, deciziile de a inchide scolile la nivel national au perturbat invatarea pentru aproape 90% dintre elevii lumii. Cu toate ca procentul a scazut de atunci, se presupune in continuare, in mod nefondat, ca inchiderea scolilor poate incetini raspandirea bolii, in ciuda dovezilor tot mai numeroase care arata ca scolile nu se numara printre principalele mijloace de transmitere comunitara. Prin urmare, odata cu cresterea vertiginoasa a numarului de cazuri in multe tari din lume, comunitatile recurg din nou la inchiderea scolilor. La 1 decembrie, salile de curs sunt inchise pentru aproape unu din cinci elevi, adica pentru 320 de milioane de copii la nivel mondial.

UNICEF face apel ca, la administrarea vaccinului impotriva COVID-19, cadrele didactice sa aiba prioritate, dupa vaccinarea personalului medical din prima linie si a categoriilor cu risc crescut. Acest lucru va permite protejarea cadrelor didactice impotriva virusului pentru a putea preda in clase si, in consecinta, pentru a pastra scolile deschise.

Deciziile privind distribuirea vaccinurilor apartin guvernelor, insa intreruperea sau perturbarea prelungita a educatiei are consecinte profunde, in special pentru copiii cei mai vulnerabili. Cu cat este mai lunga perioada in care copiii nu merg la scoala, cu atat sunt mai mici sansele ca acestia sa reia scoala si cu atat le este mai dificil parintilor lor sa se intoarca la munca.

Acestea sunt decizii dificile care obliga la compromisuri dificile. insa ce nu ar trebui sa fie dificila este decizia de a face tot ce ne sta in putinta pentru a apara viitorul urmatoarei generatii. Un prim pas in acest sens este protejarea celor care le deschid drumul spre viitor”.

 Despre UNICEF

 UNICEF este prezent in unele dintre cele mai dificile locuri din lume, pentru a-i ajuta pe cei mai defavorizati copii ai planetei. in 190 de tari si teritorii, ne desfasuram activitatea in sprijinul fiecarui copil de pretutindeni, pentru a construi o lume mai buna pentru toti. Pentru mai multe informatii despre UNICEF si activitatea sa, vizitati https://www.unicef.org/romania/ro.

Urmariti UNICEF in Romania pe Facebook si Instagram.



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccin anti covid

Articole recomandate

Citeste si despre