Societatea Romana de Pediatrie recomanda Milupa

/ / Modificat: 2011-02-21
Societatea Romana de Pediatrie recomanda Milupa

societate_romana_pediatrieAi adus pe lume un bebelus frumos si sanatos, esti cea mai mandra mamica si esti gata sa treceti impreuna prin noi si noi experiente, prin noi si noi decizii.

Astfel, modul in care iti hranesti bebelusul in primii ani de viata devine una dintre cele mai importante decizii, care ii va influenta dezvoltarea ulterioara si obiceiurile nutritionale pe care le va avea si cand va fi adult. Este important sa fii bine informata, sa stii ce fel de alimente trebuie sa contina dieta bebelusului tau pentru a-i fi indeplinite toate necesitatile nutritionale (aportul de vitamine, minerale esentiale) in fiecare etapa de dezvoltare.

Laptele matern este alimentul ideal, ce are o compozitie unica asigurand toate elementele nutritive necesare nou nascutilor.

Cel mai recent studiu national independent a demonstrat ca in Romania, unul din doi copii are deficit de fier la varsta de 1 an. In acest context, profesorul dr. Marin Burlea, Presedintele Societatii Romane de Pediatrie avertizeaza ca aceasta cifra este in relatie directa cu introducerea timpurie a laptelui de vaca in alimentatia copiilor sub varsta de 1 an, acesta fiind un aliment sarac in nutrienti. In plus, prof. dr. Burlea recomanda o formula de lapte imbogatita cu fier pentru copiii care nu mai sunt alaptati.

Milumil contine de 33 ori mai mult fier decat laptele de vaca pentru ca cel mic sa creasca sanatos si sa se dezvolte armonios.

Cu numai 2 canute de Milupa Milumil Nutritie Echilibrata, poti asigura 70% din necesarul zilnic de fier.

Dupa primele 6 luni, daca este alaptat, sau 4 luni, daca este hranit mixt, bebelusul va avea nevoie de o alimentatie diversificata si vei incepe sa introduci treptat hrana solida.

Profesorul dr. Marin Burlea afirma ca "In cadrul diversificarii, cerealele, legumele si fructele ocupa un loc esential datorita aportului nutritiv in saruri minerale si mai ales datorita continutului in fibre alimentare, acestea din urma extrem de importante pentru a stimula motilitatea tubului digestiv si de a asigura un tranzit intestinal corespunzator".

In plus, cerealele il vor familiariza cu senzatia de hrana solida si vor sprijini dezvoltarea sistemului digestiv inca sensibil al bebelusului.

Cerealele Milupa, imbogatite cu vitamine si minerale, sunt recomandate de Societatea Romana de Pediatrie pentru nutritia echilibrata a bebelusilor.

Acceseaza sectiunea "Nutritia bebelusului" si afla tot ce trebuie sa stii despre nutritia echilibrata a micutilor si dieta recomandata fiecarei etape de dezvoltare a acestora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre