Cum sa transformi masa intr-un moment atractiv pentru bebe

/ / Modificat: 2011-02-21
Cum sa transformi masa intr-un moment atractiv pentru bebe

La fel cum un adult apreciaza o masa frumos aranjata, bebelusii observa cu atentie toate detaliile care ii inconjoara. Sta in puterea noastra sa alegem cele mai potrivite accesorii pentru ca masa sa fie un moment vesel si colorat.

Desigur, cea mai importanta este hrana pe care i-o dam copilului la masa. Insa, pe langa valoarea sa nutritionala, hrana este asociata unei atmosfere pe care parintii trebuie sa o creeze in jurul acestui ritual. Hrana inseamna iubire, atentie, veselie, familie. De aceea, se mananca pe indelete, respectand ritmul fiecarui membru al familiei si savurand mancarea.

1. La masa se vorbeste!

 Chiar daca nu se vorbeste cu gura plina, masa este un moment in care membrii familiei se strang impreuna si isi povestesc intamplarile de peste zi. Poate ca bebelusul nu are, deocamdata, prea multe de povestit, insa va aprecia tonul bland si relaxarea politicoasa care il inconjoara.


2. Detaliile fac diferenta!

Chiar daca timpul te preseaza, acorda cateva minute aranjarii mesei. Alege pentru cel mic vesela de calitate, comoda, adaptata varstei si viu colorata.

3. "Sacrifica" niste hainute pe care sa le folosesti in timpul mesei

Bavetica ajuta, insa este iluzoriu sa iti imaginezi ca piureul de morcov va ajunge tot in gurita copilului.

Cine ne ajuta?


scaun-masa

  • Un scaun de masa comod si sigur il va ajuta pe bebelus sa se relaxeze si sa se concentreze la mancare. Alege un scaun cu husa si tavita detasabile, pe care sa le speli usor.

lingurite-bebe

  • Linguritele trebuie sa fie mici, adaptate guritei bebelusilor, iar materialul ideal este siliconul. Spre deosebire de metal, rece si dur, siliconul protejeaza gingiile delicate si dau o senzatie placuta.

farfurie-bebe

  • Alege farfurioare si boluri vesel colorate pentru a-l face fericit pe copil! Pentru fericirea parintilor, sunt de preferat cele cu baza antiderapanta, care nu lasa vasul sa alunece de pe masa.

canute-bebe

  • Canutele sunt importante pentru ca il invata pe bebe un mare secret: lichidele nu se beau obligatoriu din biberon! Cele mai potrivite sunt canutele cu doua toarte, usor de tinut, cu picurator si sistem anti-scurgere.

Foto: babyearth.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre