Trei produse care nu lipsesc din bagajul copilului cand merge la bunici

/ / Modificat: 2023-06-15
Trei produse care nu lipsesc din bagajul copilului cand merge la bunici

Vacantele sau weekendurile petrecute la bunici sunt la ordinea zilei pentru multi copii. Pe langa jucariile preferate, pe langa gadgeturile fara de care cei mici nu pot sta si pe langa haine de schimb, nu uita sa le pui in bagaj si produse de prim ajutor.

Momentele petrecute la bunici sunt cele de care cei mici isi vor aduce aminte si peste ani, cele in care isi construiesc amintiri de neinlocuit. Cu bunicii se rasfata in voie, se plimba, se joaca; daca merg la tara au ocazia sa petreaca mult timp in natura, sa alerge, sa se joace cu animalele. Experientele de care au parte sunt de neuitat, dar si riscul de mici accidente care creeaza mari probleme este ridicat.

Bagajul copilului la bunici

Cand trimiti un copil la bunici, nu inseamna ca dintr-o data nu mai ai nicio responsabilitate pentru el. Este incorect si fata de copil, si fata de bunici, care oricat ar fi de bine pregatiti, tot nu stiu mai bine decat tine cum sa trateze anumite situatii.

Trusa medicala, obligatorie chiar si in deplasare la bunici

Copilul care pleaca la bunici trebuie sa aiba in bagaj o mica trusa de prim ajutor, cu medicamente care stii ca sunt potrivite pentru el. Nu trebuie sa lipseasca din ea un medicament antibacterian cu aplicare pe piele, pentru acele momente in care, inevitabil, se va juli sau zgaria. Bunicii au deseori tendinta sa trateze astfel de accidente (julituri, taieturi, arsuri, eczeme etc.) cu leacuri babesti, insa siguranta copilului este pe primul plan si nu e loc de experimente.

Pune-i in mini trusa medicala un medicament antibacterian pulbere si unul sub forma de unguent, pe care bunicii sa le foloseasca negresit atunci cand este nevoie, dupa ce au curatat in prealabil rana cu apa si sapun.

Pe piata a revenit recent un medicament complex si eficient in o gama larga de situatii; acesta este o combinatie de doua antibiotice topice, ce actioneaza pe un spectru larg de bacterii, prevenind cu succes suprainfectarea leziunilor cutanate.

Unguentul pentru leziuni si infectii cutanate este util in situatii precum infectarea foliculilor pilosi sau a glandelor sudoripare, infectii sau ulceratii la nivelul pielii, panaritii, arsuri, eczeme, taieturi, julituri.

Pulberea cutanata este eficienta in tratamentul infectiilor si ulceratiilor la nivelul pielii, al eczemelor si arsurilor suprainfectate si al dermatitelor.

Pe langa acest antibiotic pentru ingrijirea ranilor, copilul trebuie sa aiba la el cateva medicamente potrivite pentru varsta lui, pe care obisnuiesti sa i le dai, la nevoie, si acasa: analgezice, antitermice, antialergice, antivomitive, antidiareice si orice alte medicamente prescrise de medic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bagaje vacanta copii Bunici copii

Articole recomandate

Citeste si despre