De ce sunt bunicii atat de importanti in viata copiilor si cum poti imbunatati relatia acestora

/ / Modificat: 2022-11-13
De ce sunt bunicii atat de importanti in viata copiilor si cum poti imbunatati relatia acestora

Bunicii reprezinta acel element cheie in fotografia de familie, cel care permite o imbinare perfecta in cadrul oricarei familii, deoarece sunt fundamentali in viata copiilor lor (noi, ca parinti) si a nepotilor lor. Ei sunt o sursa de iubire, de experiente, de intelepciune si de invatare pentru toata lumea. Dar, in plus, beneficiul este reciproc, deoarece copiii, nepotii lor, aduc si ei multe lucruri bunicilor lor. In plus, bunicii au experienta parintilor; sa nu uitam ca ne-au ingrijit si iubit. Ei sunt o sursa de inspiratie atat pentru copii, cat si pentru noi, copiii lor.

Iar astazi, rolul lor devine si mai fundamental, deoarece, din cauza dificultatilor de a obtine un echilibru real intre viata profesionala si cea privata si a necesitatii ca ambii parinti sa lucreze, nepotii petrec mai mult timp cu bunicii lor (si binecuvantati sa fie). Vorbim despre motivul pentru care bunicii sunt atat de importanti pentru nepoti.

Ei transmit valori

Nepotii pot absorbi valorile bunicilor lor, care sunt multe (si, in plus, valori adanc inradacinate, pe care probabil le-au cultivat si la care au lucrat toata viata). Vorbim de valori precum dragostea, efortul sau perseverenta, rabdarea? Toate acestea pot contribui la transformarea copiilor in adulti responsabili si in oameni buni.

Sunt o sursa de inspiratie

Impreuna cu bunicii, copiii pot invata noi moduri de a privi viata, prin ochii lor plini de experienta si de puncte de vedere diverse. Acest lucru incurajeaza flexibilitatea mentala a copiilor si ii ajuta, de asemenea, sa empatizeze cu ceilalti. Astfel, bunicii sunt si o sursa de inspiratie pentru cei mici in mai multe feluri, de la care invata cum sa faca lucrurile si cum isi pot schimba punctul de vedere, dar si multa istorie, traditii, cultura.

Ofera multa intelepciune

Bunicii contin o mare comoara: invatatura de-o viata. Datorita varstei lor, au o multime de experiente in memorie si in istoria lor de viata, experiente pe care le pot transmite nepotilor lor prin povesti si timp de calitate impreuna. Si toate acestea reprezinta intelepciune, ceva ce copiii nu vor putea obtine de la alte persoane sau in alte contexte.

Activitati dincolo de tehnologie

Nu este o noutate faptul ca, copiii (din ce in ce mai tineri) intra rapid in contact cu noile tehnologii. Iar utilizarea lor se transforma adesea in abuz. Ei traiesc intr-un context in care este normal sa fie dependenti de un telefon mobil, de o tableta. Din fericire, acest lucru nu este cazul bunicilor. Cu bunicii lor, este mai probabil ca acestia sa faca planuri complet desprinse de tehnologie si digitalizare, lucru care ii oxigeneaza si le aduce beneficii enorme.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bunici copii

Articole recomandate

Citeste si despre