Cand parintii stricti devin bunicii care isi rasfata nepotii

/ / Modificat: 2023-11-07
Cand parintii stricti devin bunicii care isi rasfata nepotii

A fi parinte presupune sa fii constient de rolul fundamental pe care il vei avea fata de copiii tai pentru a-i indruma si a-i ajuta sa devina oameni buni. Poate chiar experientele de mama sau tata au facut ca mediul cu copiii sa fie putin strict. Acum iti impartasim ce spun specialistii despre parintii stricti care devin bunici care rasfata nepotii.

Acest lucru se schimba; si asta in principal pentru ca acei parinti care au fost candva stricti cu copiii lor din diverse motive, acum se comporta diferit cand vine vorba de nepoti.

Aceasta dinamica poate fi explicata prin studii stiintifice, care afirma ca fiinta umana poseda o gena "CD33" care aduce mai multa sanatate si agilitate persoanelor in varsta, deci acesta este principalul motiv pentru care acei parinti stricti devin bunici care rasfata.

De ce parintii stricti devin bunici care rasfata?

O astfel de legatura este destul de importanta pentru cresterea copiilor, deoarece ii ajuta sa invete sa socializeze, iar relatiile cu bunicii care ii rasfata merg de la jocuri pana la povestirea micilor situatii bune si rele.

Cu toate acestea, este necesar sa subliniem ca in zilele noastre dinamica s-a schimbat foarte mult si este necesar sa stim sa o folosim in avantajul copiilor si al bunicilor pentru a avea o relatie buna.

Acest lucru poate merge de la incurajarea copiilor de a le scrie scrisori bunicilor in care sa le povesteasca diferite situatii, fie ca sunt departe, la apelurile video pentru a tine legatura si a se vedea mai des, si chiar realizarea de fotografii care sa surprinda momentele petrecute impreuna.

Astfel, observam ca parintii stricti devin mai intelegatori fata de nepoti, influentati si de o gena specifica oamenilor, consolidand legatura speciala dintre generatii.

  • FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bunici copii

Articole recomandate

Citeste si despre