Obiceiuri la care trebuie sa renunte bunicii. Pediatru: "Recomandarile de siguranta s-au schimbat de cand erati parinti"

/ / Modificat: 2023-12-17
Obiceiuri la care trebuie sa renunte bunicii. Pediatru:

Un medic pediatru (care este si bunica) are un mesaj important pentru ceilalti bunici: Recomandarile de siguranta s-au schimbat de cand erau parinti!

Cand parintii devin bunici, le este destul de usor sa spuna:

"Copiii mei au supravietuit - de fapt, au ajuns bine - asa ca ar trebui sa pot avea grija de nepotii mei exact la fel".

Acest lucru poate fi o sursa uriasa de conflict intre bunici si copiii lor adulti - motiv pentru care o bunica (care este si pediatru) a transmis cateva sfaturi foarte importante pe care ar trebui sa le respecte bunicii de astazi. 

Ea se numeste Ask Bubbie pe TikTok, iar in videoclipul ei devenit viral, impartaseste cateva standarde de siguranta incredibil de importante care s-au schimbat de cand bunicii din ziua de azi isi cresteau copiii - plus explicarea dovezilor din spatele schimbarilor pentru a-i ajuta sa inteleaga de ce "asa cum erau lucrurile inainte" nu mai este cel mai bine.

In primul rand, somnul in siguranta

"Recomandarile de acum sunt ca toti bebelusii sa doarma pe spate", explica Bubbie. "Academia Americana de Pediatrie a venit cu aceasta recomandare in 1994 si, numai in primul an, s-a inregistrat o reducere de 60% a sindromului mortii subite la sugari (SIDS), sau moartea in patut, asa cum o stiti unii dintre voi. Aceasta a fost cea mai mare scadere a unei interventii pe care am facut-o vreodata."

Ea adauga ca nu numai ca bebelusii ar trebui sa doarma pe spate, dar ar trebui sa fie intr-un patut gol, fara perne de protectie. Iar suzetele sunt incurajate - ele reduc, de asemenea, riscul de SIDS!

Urmatoarea mare schimbare are de-a face cu alimentatia

"Obisnuiam sa introducem cate un aliment nou pe rand si eram foarte ingrijorati de alimentele alergenice si le incepeam pe acelea mult mai tarziu", spune Bubbie. "Recomandarile au facut un 180 de grade complet. S-a constatat ca, daca introduci toate alimentele alergenice devreme, reduci riscul de alergii."

Si, nu in ultimul rand, exista siguranta scaunelor auto

In timp ce parintii obisnuiau sa intoarca scaunele auto pentru a avea copiii orientati cu fata la directia de mers, odata ce indeplineau regulile necesare, acum asteapta mult mai mult timp.

"Recomandarea de acum este sa nu ii intorci pana cand nu sunt indeplinite toate regulile", spune Bubbie. "Asta inseamna ca multi dintre copilasi arata foarte inconfortabil. Aveti bebelusi care stau acolo cu picioarele strivite de bancheta din spate a masinii... dar studiile au aratat ca sansele lor de a supravietui, nevatamati, intr-un accident sunt mult mai mari daca sunt tinuti cu spatele la directia de mers pana cand ajung la varsta potrivita"

Bubbie isi incheie videoclipul cu un mesaj pentru ceilalti bunici de acolo - ca atunci cand copiii lor se cearta cu ei in privinta acestor lucruri, nu este pentru ca ei cred ca au gresit cand au crescut, ci doar pentru ca vor ca bebelusii lor sa fie cat mai in siguranta. Si acesta este un lucru cu care putem fi cu totii de acord.

  • Foto: capturi TikTok

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bunici copii Obiceiuri Bunici

Articole recomandate

Citeste si despre