Dintr-o pensie modesta, mamaia Zinaida isi creste singura cei 4 nepoti. Mama copiilor a plecat si nu s-a mai intors

/ / Modificat: 2024-01-30
Dintr-o pensie modesta, mamaia Zinaida isi creste singura cei 4 nepoti. Mama copiilor a plecat si nu s-a mai intors

Nimic nu se compara cu dragostea unei bunici pentru nepotii sai. Mamaia Zinaida, o batrana din Ungheni, Republica Moldova, isi creste singura cei patru nepoti, dupa ce mama acestora a plecat cu un alt barbat. Desi femeia are o pensie mica, copiilor nu le lipsesc nimic. Ei duc o viata linistita, fara batai, certuri si grija zilei de maine.

Mamaia Zinaida (65 de ani) a povestit, intr-o emisiune tv, ca nu mai stie nimic despre mama celor mici. Aceasta s-a despartit de sotul ei dupa o cearta aprinsa, fara sa o intereseze soarta copiilor ei. Micutii, cu varste cuprinse intre 4 si 13 ani, au ramas in grija bunicii paterne, care ii creste dintr-o pensie modesta.

„Mama lor i-a lasat acasa si a plecat nu i-a adus la mine. Cand am auzit ca a plecat, imediat ne-am dus sa-i luam ca sa nu-i duca la casa de copii”, povesteste indurerata batrana.

Aceasta povesteste cum fiul sau lucra in Franta si atunci cand s-a intors, nora ei era in casa vorbind la telefon. Barbatul trimitea bani acasa, iar din spusele ei, nora cheltuia foarte mult. Mamaia Zinaida spune ca femeia a cheltuit 13.000 de euro, nici nu se stie pe ce.

„Fiul meu lucra in Franta. Cand s-a intors acasa, ea era incuiata in casa si statea in telefon. El ii trimitea bani si ea cheltuia foarte mult, a cheltuit 13.000 de euro. Nici nu stiu pe ce ii cheltuia. Imi spunea ca i-a baut, desi ea nu servea”, a marturisit batrana, potrivit stiri.md.

Aceasta mai povesteste ca nora ei nu avea grija de copii. Baietii veneau de la scoala si erau hraniti tot de bunica, dupa care se duceau acasa. Isi faceau focul singuri iar seara, daca le mai era foame, isi faceau tot singuri ceva de mancare. Apa aduceau tot copiii, de la fantana:

„Ei veneau de la scoala la mine si ma intrebau ce mancare am. Ii hraneam cu ce aveam si apoi se duceau acasa. Ei singuri faceau focul in casa, seara daca mai voiau sa manance isi mai faceau ceva, ei aduceau si apa de la fantana”.

„Nu ne este dor, ea ne-a lasat si s-a dus (...) Si daca ar veni sa-mi ceara iertare, nu m-as duce cu ea”

Mamaia Zinaida sustine ca daca nora ei ar veni sa-si ceara copiii inapoi, nu i-ar da, pentru ca momentan nici nu intreaba de ei.

„Ea a plecat la Caracui cu un copil, unul l-a lasat la mine, dar cand s-a intors avea deja doi in brate.

Ea, daca a stiut ca nu va avea grija de copii, de ce i-a mai facut? Ea nici nu poate fi numita mama. Nici nu stiu unde se afla acum. O singura data a fost de cand a plecat in luna aprilie pentru a semna ca sa ne lase copiii in grija noastra. Chiar daca ar veni sa ii ceara, eu nu i-as da inapoi. Copiii nici nu intreaba de ei”, marturiseste femeia.

La randul lor, baietii nici nu mai tin minte cand au vazut-o ultima data pe mama lor.

„Nu ne este dor, ea ne-a lasat si s-a dus. Cand era se comporta cu noi foarte rau, vorbea prostii, ne batea cu cureaua, daca spuneam cuiva ca ne bate atunci ne lovea si mai tare. Nici mancare nu facea, faceam doar noi”, a spus Petrica, baiatul cel mai mare, conform aceleiasi surse.

Petrica are 13, ani Daniel 10 ani, Vlad are 8 ani si Mihail are doar 4 ani. Baiatul cel mare spune ca el le facea de mancare fratilor sai, ce se pricepea: macaroane cu branza, cartofi, iar mama facea atat de rar mancare, incat le dadea hrana mucegaita. Petru mai spune ca ii este foarte dor de tatal lui, insa nu si de mama.

„Si daca ar veni sa-mi ceara iertare, nu m-as duce cu ea. Am fost de multe ori luati de ea si ne-a adus inapoi la bunica. Aici imi place ca bunica se comporta frumos cu noi, gateste gustos, iar mancarea noastra preferata este borsul rosu”, a mai marturisit Petru, baiatul cel mare.

  • Surse: stiri.md
  • Foto: captura video YouTube

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pensie de intretinere Bunici copii Crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre