Viroza in primul trimestru de sarcina

Intrebare:

- Sotia mea a avut in saptamana a 5-a temperatura 40 de grade celsius, in urma unei gripe sau raceli, s-a internat la maternitate si primul ginecolog i-a zis sa faca avort, noi intre timp am apelat un al doilea ginecolog si ne-a zis sa-l pastram si sa revenim dupa trei luni. Ne-am intors la al doilea ginecolog, a facut un ecograf si ne-a zis ca copilul e bine. In urma unei antibiograme la urina ne-a recomandat CEFORT DE 500 mg. Am dori si parerea dvs.

Raspuns:

O viroza in primul trimestru de sarcina poate intr-adevar influenta evolutia acesteia insa nu constituie o indicatie pentru intreruperea sarcinii.

Consider corecta decizia de a pastra sarcina, mai ales daca monitorizarea ulterioara a dezvoltarii fetale s-a facut corespunzator.

In afara ecografiilor, importante sunt si celelalte tipuri de analize recomandate in sarcina printre care tin sa subliniez importanta examenului "Triplu test" a analizelor ce constituie sistemul TORCH (in principal referitoare la investigarea prezentei toxoplasmozei, a rubeolei, a CitoMegalVirus si a Herpes virusului).


Nu neg prin aceasta importanta ecografiei mai ales a celei morfologice; toate datele trebuie corelate pentru a aprecia evolutia sarcinii.Cefort-ul reprezinta o cefalosporina, medicament care nu interfera cu buna dezvoltare a sarcinii si implicit a fatului astfel ca va sfatuiesc sa urmati recomandarile medicului curant in aceasta privinta.

Multa sanatate!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trimestrul 1 de sarcina

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul