Sangerarile dupa contactul sexual in sarcina

/ / Modificat: 2017-01-05
Sangerarile dupa contactul sexual in sarcina

Sangerarile vaginale care apar in sarcina in timpul sexului sau imediat dupa aceea sunt in general comune si inofensive. Sexul in sine poate genera pete de sange care sunt considerate normale. Gravidele sunt panicate adesea pentru ca sangerarile sunt de multe ori semnul unui avort spontan sau al unei complicatii de sarcina.

De ce sangerezi in timpul actului sexual cand esti gravida?

Atunci cand esti insarcinata cervixul si peretii vaginali primesc cantitati mai mari de sange decat in alte perioade. Aceste zone sunt aprovizionate in exces si uneori devin sensibile sau se subtiaza. In timpul sexului, ele au tendinta sa se rupa si sa provoaca scurgeri usoare din cauza contactului cu penisul. Sunt considerate pete de sarcina sau spotting.

Nu este neobisnuit sa experimentezi aceste simptome in timp sau dupa ce faci sex, mai ales in al 2-lea si al 3-lea trimestru de sarcina. Nu inseamna ca acestea trebuie sa fie prezente de fiecare data. Dar daca ai astfel de pete si nu manifesti crampe abdominale sau nu sunt abundente, nu ai de ce sa iti faci prea multe griji. Acestea dispar in mod normal in urmatoarele ore sau in maxim 24 de ore de la contactul sexual.

Cand sunt periculoase aceste sangerari vaginale?

In cazul in care sangerarile sunt abundente, cu cheaguri, se intind pe perioade lungi de timp si sunt insotite de crampe sau dureri abdominale, ele pot indica o complicatie sau o problema de sarcina. Problemele difera in functie de etapa din sarcina in care apar.

Daca sangerarile apar in primul trimestru, cel mai probabil ele sunt un semn de avort spontan sau sarcina ectopica. Aparitia lor spre sfarsitul sarcinii poate indica aparitia unor complicatii ale placentei sau poate fi un semn de nastere prematura.

Sangerarile vaginale abundente din sarcina care au cauza patologica apar indiferent daca faci sex sa nu. Insa nu este exclus ca ele sa apara imediat dupa sex si sa fie confundate cu petele uzuale. De aceea, cel mai bine este sa mergi la medic, mai ales daca ai indoieli si ti se pare ca ceva nu este in regula. Acesta iti va spune daca este cazul sa te ingrijorezi sau nu. Iti va examina cervixul si va realiza unele teste pentru a se asigura ca sarcina nu este pusa in pericol si pentru a depista cauza exacta a sangerarii.

Cum pot fi prevenite sangerarile din timpul actului sexual?

In unele cazuri acestea nu pot fi prevenite. Incercarea mai multor pozitii sexuale poate fi de folos. Alegeti pozitii sexuale care nu presupun o penetrare adanca. Se pare ca pozitia "a posteriori" (pe la spate) sau lingura scade frecventa sangerarilor.

Unele gravide prefera sa adopte abstinenta ca metoda de a preveni aceste sangerari. Aceasta masura extrema vine din teama de a nu face vreun fatului. Aceste ingrijorari taie cheful multor gravide de a mai face sex, Totusi, important este sa discuti toate aspectele care te ingrijoreaza cu medicul si partenerul tau. Cele mai multe cupluri pot face sex fara probleme in sarcina. Medicul te poate ajuta cu sfaturi si recomandari utile pentru a depasi teama de a nu face rau fatului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Complicatii sarcina Pozitii sexuale sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre